Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Зв'язок » 2021 » Грудень » 1 » Ericsson Mobility Report: за 10 років мобільний трафік зріс у 300 разів

Розміщення новин компаній

Ericsson Mobility Report: за 10 років мобільний трафік зріс у 300 разів

Компанія Ericsson (NASDAQ: ERIC) представила десятий, ювілейний випуск свого щорічного звіту Ericsson Mobility Report, присвяченого основним тенденціям розвитку галузі телекомунікацій. У звіті наводиться статистика за останні 10 років і прогноз розвитку галузі на період до 2027 року. Перший звіт був опублікований компанією у 2011 році — за минулі 10 років трафік даних у мережах стільникового зв'язку зріс майже в 300 разів.

«Мобільний зв'язок дуже сильно впливає на суспільство та бізнес упродовж останніх 10 років. Оцінюючи перспективи до 2027 року, ми дійшли висновку, що мобільні технології стануть ще більш важливою частиною нашого життя та роботи. Результати Ericsson Mobility Report говорять про те, що світ змінюється все швидше, і це відбувається завдяки мобільним технологіям», — каже виконавчий віцепрезидент і голова напряму мереж зв'язку компанії Ericsson Фредрік Джейдлінг (Fredrik Jejdling).

5G — технологія з найшвидшим розвитком в історії зв'язку


Мережі п'ятого покоління (5G) стануть технологією з найшвидшим розвитком в історії мобільного зв'язку — до кінця 2021 року в мережах 5G буде 660 млн підключень. Основні драйвери зростання — високий попит на послуги в Китаї та Північній Америці, що частково підігрівається зниженням цін на 5G-пристрої. Зокрема, за третій квартал 2021 року з'явилося 98 млн нових 5G-підключень і 48 млн нових підключень у мережах 4G. Унаслідок швидкого розвитку до кінця 2021 року в зоні дії мереж 5G мешкатимуть 2 млрд людей.

У 2027 році в зоні дії мереж 5G житиме 75% світового населення — на зв'язок п'ятого покоління припадатиме приблизно 50% мобільних підключень і 62% світового трафіку смартфонів.

Смартфони та трафік


Починаючи з 2011 року до мобільних мереж по всьому світу було підключено 5,5 млрд смартфонів. Це сталося завдяки поширенню технології 4G LTE — загалом було представлено понад 20 000 різних моделей 4G-пристроїв. Технології 5G розвиваються швидше за зв'язок попереднього покоління — на 5G-смартфони припадає 23% світових продажів порівняно з часткою всього в 8% у 4G-пристроїв на аналогічному етапі життєвого циклу.

Смартфони роблять великий внесок у стрімке зростання мобільного трафіку, який у третьому кварталі 2021 року зріс на 42% порівняно з аналогічним періодом минулого року. З урахуванням мереж фіксовано-бездротового доступу (FWA) загальносвітовий трафік у третьому кварталі 2021 року становив 78 ЕБ на місяць, прогнозований обсяг до кінця 2027 року — 370 ЕБ на місяць.

Інтернет речей


Активно розвивається інтернет речей (IoT), який робить істотний внесок у трафік. Найбільший сегмент IoT — пристрої, підключені до широкосмугового інтернету. До кінця 2021 року в сегменті IoT частка широкосмугового інтернету становитиме 47%, частка 2G/3G — 37%, а частка технологій масового IoT (Massive IoT) — 16%.

Технології масового інтернету речей, як-от NB-IoT та Cat-M1, необхідні для сценаріїв, що вимагають підключення безлічі простих недорогих пристроїв. Ці пристрої довго працюють на одному заряді батареї і не потребують високої пропускної здатності.

Зокрема, технології масового інтернету речей застосовуються в носимих медичних пристроях для логістичних цілей та відстеження переміщення товарів у межах розумного виробництва, а також для моніторингу стану довкілля та передавання показань розумних лічильників. Технології Massive IoT найближчими роками набудуть широкого поширення по всьому світу — на їхню частку припадатиме 51% IoT-підключень у 2027 році.
____________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 770 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz