Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Експорт / імпорт » 2021 » Жовтень » 18 » Основні імпортери української соняшникової олії

Розміщення новин компаній

Основні імпортери української соняшникової олії

Згідно з даними ІА «АПК-Інформ», незважаючи на значні дисконти і цінові знижки, на які були змушені йти українські компанії при реалізації високоолеїнової соняшникової олії в 2020/21 МР, за підсумками сезону її експорт з України знизився всього на 5% – до 429 тис. тонн. Про це доповідає Agroreview.

Ключовими імпортерами української олії стали країни ЄС, однак частка регіону в загальному обсязі імпорту скоротилася до 40% проти 47% в 2019/20 МР (без урахування Великобританії). Так, в даному напрямку в 2020/21 МР було експортовано близько 170 тис. тонн, що на 20% поступається показнику аналогічного періоду в 2019/20 МР.

Основною причиною скорочення імпорту країнами ЄС української високоолеїнової олії крім карантинних обмежень та помірного попиту з боку сектора HoReCa виступає падіння попиту Іспанії – лідера рейтингу покупців сезону-2019/20, що сталося на тлі приросту власного виробництва даної олії. Так, в 2020/21 МР в Іспанію було відвантажено лише 46 тис. тонн української продукції (-46% до 2019/20 МР).

Разом з тим, в сезоні-2020/21 зберігався активний попит на українську високоолеїнову олію з боку Китаю. В даному напрямку було експортовано рекордні 86 тис. тонн (+14%), що дозволило КНР піднятися на першу сходинку рейтингу в розрізі країн.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 969 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz