Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Зв'язок » 2021 » Грудень » 24 » Рекорд 4G: Київстар розігнав швидкість мобільного інтернету до понад 1,1 Гбіт/с

Розміщення новин компаній

Рекорд 4G: Київстар розігнав швидкість мобільного інтернету до понад 1,1 Гбіт/с

Київстар разом зі своїм технологічним партнером Huawei встановили рекорд швидкості 4G-інтернету у власній мережі – досягли понад 1,1 Гбіт/с. Цей результат став можливим завдяки технології MIMO4x4 та агрегації частот (Carrier Aggregation) – одночасному використанню частот 1800 МГц, 2100 МГц та 2600 МГц.

Київстар з 2018 року використовує агрегацію частот 1800 МГц та 2600 МГц для досягнення високої швидкості передачі даних та більшої ємності мобільної мережі. А частоти 2100 МГц для 4G можуть значно розширити можливості мобільних операторів та покращити клієнтський досвід абонентів.

«Розвиток 4G – це не лише розширення покриття. Він має великий технологічний потенціал, пов'язаний з впровадженням Massive MIMO, VoLTE тощо. Сьогодні в лабораторних умовах ми досягли швидкості понад 1 Гбіт/с. У звичайних умовах для абонентів це значить збільшення швидкості у середньому на 5-10 Мбіт/с», – коментує Володимир Лутченко, технічний директор Київстар.

Завдяки використанню найбільшої кількості частот та впровадженню широкого спектра сучасних технологій – Київстар 3 роки отримував визнання за найшвидший мобільний інтернет в Україні від міжнародної компанії Ookla, яка проводить тести швидкості інтернету у додатку Speedtest. За підсумками першого півріччя 2021 року телеком-оператор також відзначений за краще покриття мережі.

Обладнання, на якому був встановлений рекорд швидкості, – ультраширокосмуговий радіомодуль, який підтримує одночасну роботу трьох радіочастотних діапазонів, дозволяє використовувати широку смугу частот і всі технології радіодоступу, покращує досвід користувача приблизно на 30% і зменшує споживання енергії також приблизно на 30%.
_______________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 1518 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz