Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Експорт / імпорт » 2021 » Серпень » 27 » Саудівська Аравія інвестуватиме в українські стартапи

Розміщення новин компаній

Саудівська Аравія інвестуватиме в українські стартапи

В Україну з неофіційним діловим візитом прилетів впливовий чиновник та підприємець із Саудівської Аравії Абдулрахман Алолая, відомий тим, що створив аналог «Кремнієвої долини» в своїй країні.

Він СЕО інвестиційної кампанії TaibahVally та один з керівників національної інвестиційної програми «Saudi Vision 2030», яка має на меті зменшити залежність економіки Саудівської Аравії від нафти і шукає найбільш прибуткові та інноваційні напрями для інвестицій. Суверенний фон Саудівської Аравії , з якого і фінансується програма, є одним з найбільших інвестфондів у світі. Він був створений для вкладення коштів від імені Уряду країни.

Арабська делегація зустрілася з представниками Міністерства цифрової трансформації. Для них презентували застосунок Дія та розказали про напрацювання у сфері цифрової держави. На прохання гостей заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку ІТ Олександр Борняков пообіцяв надати перелік найбільш успішних українських стартапів.

«Україна дуже цікава для нас, оскільки має великі напрацювання в сучасних технологіях, тут дуже висококваліфіковані кадри і перспективні стартапи. Разом з тим інвестиційний ринок знаходиться на ранніх стадіях розвитку і це вдалий період для нас, як інвесторів. Думаю, співпраця може бути дуже вигідною для обох країн», – вважає Абдулрахман Алолая.

Успішні приклади цієї співпраці вже є: саудити активно працюють в аграрній галузі, їм, наприклад, належить агрохолдинг «Мрія», а також багато інвестують у відновлювану енергетику. Проте найбільш перспективним, на думку п. Алолая є українська IT-сфера, фінтех, інженерія, Інтернет речей, технології блокчейну.

«В Україні є велика кількість цікавих ІТ-розробок. Проте, слабкий маркетинг цих сервісів на арабському ринку призводить до того, що там про це не знають. Тому купують інноваційні розробки в Америці і європейських країнах. Ми хочемо це виправити», ­­– говорить український підприємець Олександр Чечуга. Саме він з партнерами запросив арабського інвестора до України. Дмитро Буравель і Олександр Чечуга ­– співвласники української компанії BlockHunter, яка займається виробництвом та поставками обладнання для майнінгу криптовалюти, та інвестиціями в блокчейн-технології, крім цього підприємці розробляютьсистеми зберігання електроенергії та технології з переробки відходів; Роман Мовчан – власник і CEO компанії PrimeBerry, одного з найбільших виробників та експортерів ягід. Їхні компанії вже зуміли вийти на саудівський ринок і вони готові допомогти іншим українським стартапам.

«Ми вже давно працюємо з інвесторами з Близького Сходу і раді розпочати співпрацю з інвесторами з Саудівської Аравії. І те, що засновник TaibahVally зацікавився нашими розробками і вирішив відвідати Україну, свідчить про високий потенціал вітчизняних технологічних компаній. Саудівська Аравія зараз шукає нові можливості для розвитку свого технологічного сектора і Україна з її досвідом і високим рівнем фахівців може легко ці потреби задовольнити. Наступним етапом стане організація офіційного візиту арабської делегації до України », – підкреслив Дмитро Буравель.

Також Абдулрахман Алолая відвідав офіси кількох українських технологічних компаній, серед яких UNITCity. Найбільше його зацікавили українські розробки в сферах освіти, блокчейна і цифрової держави.

Довідка:

TaibahVally- інвестиційна компанія, яка створена в 2018 році, щоб розвивати в Саудівській Аравії інфраструктуру для цифрової трансформації. Компанія інвестує в технологічні рішення в галузі інформаційних технологій, охорони здоров'я, освіти і навчання, а також в сучасні технології, включаючи технологію блокчейн, Інтернет речей і штучний інтелект.

«Saudi Vision 2030» – програма зі зменшення нафтозалежності Саудівської Аравії, диверсифікації її економіки і розвитку державної охорони здоров'я, освіти, інфраструктури, рекреаційної сфери і туризму. Цілі включають в себе інтенсифікацію економічної та інвестиційної активності, збільшення обсягів міжнародної ненафтової торгівлі товарами і послугами, і збільшення витрат на оборону. В рамках програми створено Суверенний фонд Саудівської Аравії в який буде конвертовано $ 2.5-трильйонні активи, що зробить його найбільшим подібним фондом світу і контролером більше 10% світових фінансових інвестиційних можливостей і 3% світової власності.
_______________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 472 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz