Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Зв'язок » 2021 » Грудень » 1 » SES, МЦРІАП, РЦКС та AsiaNetCom запустили демо проект для тестування високошвидкісних каналів зв'язку із застосуванням супутникової системи

Розміщення новин компаній

SES, МЦРІАП, РЦКС та AsiaNetCom запустили демо проект для тестування високошвидкісних каналів зв'язку із застосуванням супутникової системи

Супутникова мережа SES на середній навколоземній орбіті забезпечує рекордну швидкість низхідного каналу 380 Мбіт/с і висхідного каналу 120 Мбіт/с для віддалених сільських населених пунктів у Казахстані в рамках програми надання високошвидкісного Інтернету

У двох віддалених казахстанських сільських населених пунктах протягом 30 днів буде надано доступ до Інтернету через супутникові канали зв'язку компанією SES, яка є провідним світовим постачальником рішень щодо доставки контенту та забезпечення зв'язку. Демонстрація проводиться у співпраці з Республіканським центром космічного зв'язку (РЦКС), дочірнім підприємством Міністерства цифрового розвитку, інновацій та аерокосмічної промисловості Республіки Казахстан, та AsiaNetCom, казахстанського оператора зв'язку. У ході демонстрації вищезгадані компанії зуміли забезпечити швидкість Інтернету в 380 Мбіт/с по низхідному каналу і 120 Мбіт/с по висхідному через супутникове угрупування SES O3b. Це стало рекордом швидкості, яка коли-небудь була зафіксована в Казахстані через супутник.

Пілотна програма проводиться у рамках національного проекту «Технологічний ривок за рахунок цифровізації, науки та інновацій». Ця програма спрямована на подолання цифрового розриву та надання доступу до високошвидкісного Інтернету для населення, суб'єктів малого та середнього бізнесу, об'єктів охорони здоров'я, освіти тощо.

Можливість тестового підключення є предметом угоди про співробітництво між SES та РЦКС, підписаного раніше цього року, і демонструє переваги мереж SES, розташованих на середній навколоземній орбіті, а також системи, що готується до запуску O3b mPOWER другого покоління.

Для демонстрації використовують супутники O3b першого покоління від компанії SES для підключення телепорту, розташованого в Центрі Космічного Зв'язку «Коктерек». Доступ до Інтернету в демонстраційному режимі проводитиметься для мешканців сільських населених пунктів Актерек та Беріктас.

«Казахстан вже просунувся з охоплення населення Інтернетом, але залишаються села, в які неможливо провести мережу за допомогою радіорелейного зв'язку або через дроти. У таких випадках ми вирішили використати супутникові угруповання. Це дозволить нам розширити зони покриття та забезпечити послуги широкосмугового доступу до інтернету для населення Казахстану», – зазначив Багдат Мусін, міністр цифрового розвитку, інновацій та аерокосмічної промисловості Республіки Казахстан.

«Ідея, що лежить в основі програми «Технологічний ривок за рахунок цифровізації, науки та інновацій» полягає в тому, щоб через доступ до Інтернету забезпечити таку ж якість життя та рівні можливості кожному громадянину країни, де б він не проживав – у Нур-Султані або у віддаленому гірському аулі (сільському населеному пункті). У деяких випадках використання наземних каналів зв'язку є економічно недоцільним, і ми розглядаємо можливості застосування інноваційних супутникових технологій для забезпечення високошвидкісними каналами зв'язку віддалених сільських населених пунктів. Демо проект дасть можливість опрацювати питання для подальшого масштабування», – наголосив Малик Жуйріктаєв, голова правління АТ «РЦКС».

«Ми дуже раді участі у цьому проекті, який спрямований на цифровізацію та покращення всіх сфер життя та економіки країни. Сьогодні спільно з нашими партнерами РЦКС та AsiaNetCom ми продемонстрували наскільки ефективною є наша інноваційна середньоорбітальна мережа для підключення віддалених населених пунктів Казахстану», – сказав Сандіп Джалан, фінансовий директор SES. «Із введенням в експлуатацію нашого супутникового угруповання наступного покоління O3b mPOWER наступного року, ми збільшимо у кілька разів приріст потужностей. Крім цього, O3b mPOWER забезпечить значно більшу продуктивність і гнучкість для задоволення потреб уряду, бізнесу та мобільних операторів, що зростають».
_________________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 881 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz