Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Нерухомість » 2020 » Грудень » 1 » Чи підскочить чи до Нового року вартість житла?

Розміщення новин компаній

Чи підскочить чи до Нового року вартість житла?

За оцінками ріелторів, грудень навряд чи виправдає сподівання продавців, які розраховують на істотне зростання цін. Як відзначають експерти, передноворічний ажіотаж, котрий традиційно спостерігався на ринку житла, в цьому році помітно «збавив оберти». І протягом осені ріелтори спостерігали стабільне, поступове і незначне зростання цін.

«Вартість житла на вторинному ринку Харкова демонструвала поступове зростання протягом всього року. За січень-листопад вона підвищилася на 12%, тобто, в середньому, майже на 1,0% в місяць. У грошовому вираженні різниця становить еквівалент 103 долара за квадратний метр.

Причому, до Нового року ситуація навряд чи істотно зміниться. Якщо раніше попит підвищувався на тлі психологічного прагнення покупців здійснити операцію в році, що минає, то зараз їх цікавість, найчастіше, зумовлена більш прагматичними факторами. Перший – це велика кількість переміщених осіб, які приїхали в місто після початку збройного конфлікту на Сході України. Цей сегмент покупців підтримує і буде підтримувати частина попиту в Харкові доти, доки вони не вирішать своє житлове питання.

Другий і, на мій погляд, основний фактор – це відсутність надійних механізмів захисту і збереження заощаджень. В умовах «банкопаду» і «коронакризи» багато хто воліє вкладати накопичення в покупку житла, методично і холоднокровно вивчаючи пропозицію, зважуючи ризики і порівнюючи варіанти», – повідомила керівник компанії« ХАН (Харківське агентство нерухомості)» Світлана Якимова.

Експерт додала, що найбільшим попитом зараз користуються двокімнатні квартири. «Сьогодні середня вартість квадратного метра однокімнатної квартири становить 798 доларів. Двокімнатної – 819 доларів. Різниця в ціні квадратного метра невелика, тоді як переваги двокімнатної квартири порівняно з однокімнатною цілком зрозумілі», – підкреслила Світлана Якимова.

Говорити про довгострокові перспективи ринку, наразі, має сенсу, додала керівник компанії «ХАН (Харківське агентство нерухомості)». У короткостроковій перспективі, на думку експерта, динаміка та рівень зростання цін, скоріше за все, збережуться і на початку наступного року. В цілому ж ринок буде відзеркаленням політичних і економічних процесів в країні.
____________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 485 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz