Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Фінанси і страхування » 2022 » Січень » 26 » ФОПів не штрафуватимуть за відсутність касових апаратів до кінця року

Розміщення новин компаній

ФОПів не штрафуватимуть за відсутність касових апаратів до кінця року

В Україні планують скасувати штрафи для ФОПів за відсутність касових апаратів до кінця 2022 року. Про це заявив спікер Ради Руслан Стафанчук, пише Форпост з посиланням на РБК-Україна.

«Сьогодні до кінця дня буде поданий відповідний законопроєкт, по якому до кінця цього року не будуть сплачувати штрафи особи, які не встановили РРО за умови, що вони встановлять», — відзначив Руслан Стафанчук.

Відзначимо, під Верховною радою другий день продовжується акція ФОПів з вимогою скасувати обов’язок встановлювати касові апарати.

Згідно з Податковим кодексом України, з 1 січня 2022 року платники єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки, зобов’язані застосовувати у своїй діяльності реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій.

Санкції за порушення використання касових апаратів передбачають штраф у розмірі 100% вартості проданих з порушенням товарів, а за наступні — вже 150% вартості товару.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 710 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz