Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Нерухомість » 2020 » Жовтень » 16 » На скільки з початку року зросли ціни житла?

Розміщення новин компаній

На скільки з початку року зросли ціни житла?

Порівняно з початком року, середня ціна, за якою у Харкові житло виставлялося на продаж, зросла на 12%. У грошовому еквіваленті зростання становить 103 долара за квадратний метр. При цьому, причини подорожчання носять, переважно, психологічний характер, зазначають ріелтори.

«З цілої низки причин – коливання курсу валют, коронакриза, загальна економічна і політична ситуація в Україні – з ринку пішли так звані «консервативні» продавці.

Це ті власники житла, які слабо націлені на торг і, відкладаючи угоду, вважають за краще чекати стабілізації ринку. Решта ж продавців почали підстрахуватися і поступово «підтягувати» ціни вгору. І з їх боку це була цілком закономірна реакція на пожвавлення ринку і підвищення попиту, яке спостерігалося влітку після введення більш м'якого карантинного режиму. У вересні-жовтні, за нашими даними, на підвищення попиту також вплинула ще одна хвиля переселенців: вони прийняли рішення залишитися в Харкові або області, влітку шукали житло і восени здійснювали покупку. До речі, багато хто з них використовував державну програму підтримки переселенців.
Крім того, восени помітно активізувався досить новий для нашого ринку сегмент інвесторів – це будівельники, які купують квартири на первинному ринку, роблять ремонт і продають їх», – повідомила керівник компанії «ХАН (Харківське агентство нерухомості)» Світлана Якимова.

Експерт підкреслила, що ціна квартир у продажу від місяця до місяця змінювалася то в одну, то в іншу сторону, але в цілому зростала.

Зокрема, найбільший інтерес покупці виявляли до однокімнатних квартир. І з початку року їх ціна виросла від 21 750 до 27 537 доларів. Схожа ситуація спостерігалася і в сегменті двокімнатних квартир. У сегменті трикімнатних квартир спостерігалася така картина: з січня по травень ціна знижувалася, а з червня розпочалося її зростання, яке досягло свого максимуму у вересні 2020 року.
____________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 727 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz