Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Нерухомість » 2021 » Січень » 12 » Наприкінці року ціни житла досягли максимальних показників

Розміщення новин компаній

Наприкінці року ціни житла досягли максимальних показників

У грудні 2020 року середні ціни реальних продажів на вторинному ринку житла Харкова досягли максимального значення - еквівалент 730 доларів за квадратний метр. За оцінками експертів, це на 14,5 % вище, ніж середня ціна продажу за аналогічний період 2019 року, і на 7,3% вище, ніж середня ціна продажу за весь 2020 рік.

«Показники цін грудня – це реакція на економічні та політичні події. По-перше, вартість об'єктів плавно підвищувалися протягом усього 2020 року. І покупці, зрозуміло, не могли не відстежити цю тенденцію.

По-друге, протести ФОПів та перспектива зростання цін комунальних платежів підвищили і без того досить високий градус психологічної напруги учасників ринку. Побоюючись невідомості, а також можливого різкого стрибка цін покупці почали активно «вибирати з ринку» об'єкти і, в першу чергу, найбільш бюджетні варіанти. Відповідно, зростання попиту привело до підвищення цін », – повідомила керівник компанії« ХАН (Харківське агентство нерухомості)» Світлана Якимова.

Порівняно із середньою ціною продажу за весь 2020 рік, середня ціна житла в грудні виросла на 92 долара за квадратний метр, додала Світлана Якимова. І підкреслила, що цей показник формується на основі реальних домовленостей, до яких в решті решт прийшли продавець і покупець об'єкта, і тому досить об'єктивно відображає цінову ситуацію на ринку.

Довідка: Компанія «ХАН (Харківське агентство нерухомості)» входить в п'ятірку найбільших агентств Харкова. Є автором методик зі з'ясування потреб клієнта та ефективного вирішення питань щодо купівлі, продажу, оренди житлової та комерційної нерухомості, а також аналізу ринку. 24-річний досвід надання ріелторських послуг.
_____________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 478 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz