Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Інтернет і технології » 2021 » Травень » 30 » Представники IT-компаній розповіли, які переваги вбачають у Дія City

Розміщення новин компаній

Представники IT-компаній розповіли, які переваги вбачають у Дія City

18 травня відбувся другий день всеукраїнського форуму “Україна 30. Цифровізація”. Одна з ключових тем форуму — цифровий потенціал країни. Під час панельної дискусії представники великих IT-компаній обговорили, які умови необхідні для ефективного розвитку галузі. Не оминули увагою і Дія City.

Що таке комфортні умови для розвитку українських IT-компаній?

Тарас Кицмей, співвласник компанії SoftServe, зазначив: "Якщо ми хочемо бачити ІТ-індустрію як стратегічну індустрію країни, то податкове законодавство потрібно постійно покращувати".

Владислав Савченко, президент Європейської асоціації програмної інженерії, вважає, що дуже важливою є прозорість — для того, щоб розвиватися та залучати інвестиції. Сьогодні цього немає, тому компанії інкорпоруються на Кіпрі, Делавері та інших, більш вигідних юрисдикціях.

Про переваги спеціального режиму Дія City

СЕО EPAM Центральна та Східна Європа Юрій Антонюк: “Спеціальний режим Дія City — це можливість зберегти для галузі вигідну систему оподаткування і водночас зробити конкретні кроки для розвитку продуктового бізнесу та стартапів”.

Валерій Красовський співголова IТ-комiтету ЄБА, наголосив, що зміни в законодавстві для удосконалення умов — це необхідний крок. Важливо також впроваджувати Дія City як альтернативу та зберігати поточні умови, щоб IT-галузь мала вибір. Також дуже важливою є підтримка розвитку IT-освіти.

Про підтримку стартапів


Дмитро Осика, директор з інформаційних технологій ДТЕК, вважає, що Україна має потенціал бути не просто сервісним хабом, а і драйвером інноваційних продуктових рішень.

Максим Слободянюк, засновник NikaTechFamily наголошує, що надважливою є гармонізація звичних для стартапів та інвесторів інструментів у межах правового поля.

Тенденції розвитку та перспективи української IT-галузі

СЕО Intellias та президент Асоціації IT Ukraine Віталій Седлер переконаний, що мета — збільшити обсяг IT-галузі в кілька разів — є цілком реальною. Дія City — це перший крок до створення умов для капіталізації компаній саме в Україні.

Віктор Валєєв, директор асоціації Software Ukraine, вважає, що для реалізації цифрового потенціалу важливо охопити державно-приватним партнерством не лише IT-сектор, а й інші індустрії.
_______________________________

____________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 763 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz