Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Банки » 2020 » Вересень » 7 » Про вилучення з обігу застарілих банкнот та 25 копійок

Розміщення новин компаній

Про вилучення з обігу застарілих банкнот та 25 копійок

Інформуємо Вас, що з 01 жовтня 2020 року банкноти гривні старих зразків, уведені в обіг до 2003 року та монети 25 копійок перестануть бути платіжним засобом в Україні та будуть вилучені з обігу.

Громадяни зможуть без обмежень та безкоштовно обміняти застарілі банкноти та монети на монети та банкноти інших номіналів та зразків упродовж наступних трьох років:

- упродовж першого року з дати вилучення їх з обігу – до 30 вересня 2021 року включно – в усіх відділеннях українських банків;

- упродовж трьох років з дати вилучення їх з обігу – до 30 вересня 2023 року включно – у Національному банку та уповноважених банках (Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзенбанк Аваль, ПУМБ).

Таке рішення Національного банку є наступним кроком у межах політики оптимізації готівкового обігу України. У перспективі банкнотно-монетний ряд гривні скоротиться із 17 до 12 номіналів.

Так він наблизиться до найпоширенішої світової практики: усього залишиться 6 номіналів монет та 6 номіналів банкнот. Це зробить готівкові розрахунки зручними, простими та комфортними.
-----------------


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 367 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz