Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Інтернет і технології » 2021 » Лютий » 28 » Результати Vega 2020: Понад 555 млн грн доходу і розвиток високошвидкісного гігабітного інтернету

Розміщення новин компаній

Результати Vega 2020: Понад 555 млн грн доходу і розвиток високошвидкісного гігабітного інтернету

За підсумками фінансової діяльності 2020 року, консолідований дохід національного телеком-оператора Vega склав понад 555 млн грн. Частка від телекомунікаційних послуг становить 518 млн грн. Середній дохід на одного користувача інтернет склав 121 грн.

У компанії відзначають постійний ріст надходжень у ключових для бізнесу напрямках. У порівняні з аналогічним звітним періодом 2019-го, дохід від послуг, наданих клієнтам B2B та B2C за сучасними оптоволоконними технологіями, збільшився на 14% і за 2020 рік склав 244 млн грн. Частка доходів рітейлу від надання інтернет-сервісів та передачі даних за технологіями FTTx і GPON у 2020 році склала 43%.

Доходи від VoIP телефонії в B2B сегменті збільшились на 37%, у порівнянні з минулим роком, та досягли 80 млн грн. Зростання зумовлено активною міграцією мідних сервісів на оптичні мережі, полярністю послуги Віртуальна АТС та новими включеннями клієнтів, поясняють у пресслужбі.

Зниження показників спостерігається лише у сегменті послуг телефонії, які ще надаються за мідними технологіями, і це впливає на загальну ситуацію.

Щодо трендів доходу від інтернету на оптичних мережах, то у 2020-му році сегменти B2C і B2B продемонстрували помірне зростання, не зважаючи на вплив пандемії, перехід на дистанційний режим роботи і загальне зниження економічної активності.

Показник EBITDA у фінансовому звіті оператора - 137,3 млн грн.

За 4 квартали 2020 року ПрАТ «Фарлеп Інвест» перерахувало 114,8 млн грн податків і зборів до бюджетів усіх рівнів.
Капітальні інвестиції Vega за 2020 рік склали 75,4 млн грн. В основі інвестиційного портфеля - фінансування довгострокових проєктів майбутнього. Більша частина коштів була спрямована у будівництво високоякісної оптичної мережі за технологією GPON. Окрім Києва, Дніпра, Одеси та Львова, зони гігабітного інтернету почали розвивати й у Запоріжжі.

«Нові реалії сьогодення ще яскравіше продемонстрували важливу роль інтернету в житті людей. У відповідь на стрімкий ріст потреб користувачів у швидкісному обміну інформацією, ми продовжили інвестувати в розвиток сучасної оптоволоконної мережі Gigabit за технологією GPON, – відзначає Генеральний директор національного телеком-оператора Vega Мурат Чинар. – Карантинні заходи вплинули на темпи будівництва нових зон Gigabit, та за 2020 рік ми розширили покриття високошвидкісного інтернету до 100 тисяч домогосподарств та офісів, і втричі збільшили базу гігабітних абонентів.

Протягом року обслуговування клієнтів Vega відбувалось з дотриманням усіх норм безпеки й заходів із запобігання поширення на території України вірусуCOVID-19. Піклуючись про здоров’я працівників та абонентів, компанія направила понад 1,3 млн грн на забезпечення протиепідемічними засобами.

______________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 373 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz