Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Нерухомість » 2021 » Липень » 15 » Сервіс автоматичної оцінки нерухомості може завищувати ціну об'єктів

Розміщення новин компаній

Сервіс автоматичної оцінки нерухомості може завищувати ціну об'єктів

Новий on-line ресурс з оцінки вартості нерухомості був запущений Фондом Держмайна (ФДМ) кілька тижнів тому. І, на думку експертів, Сервіс вимагає досить серйозного доопрацювання.

«Ресурс передбачався як інструмент, котрий допоможе знизити корупційну складову в сфері оцінки нерухомості та зробити саму процедуру більш доступною й оперативною. Однак, як показала практика, автоматична оцінка може відчутно перевищувати реальну ринкову вартість об'єкта. А це несправедливо, оскільки змушує продавця платити податок з вартості, яку той, фактично не отримує», – повідомила директор компанії «ХАН (Харківське агентство нерухомості)» Олена Манжос.

Разом з тим, на сьогодні автоматична оцінка не є остаточною, підкреслила фахівець. «Продавець, в разі якщо його не влаштовує видана Сервісом сума оцінки, може звернутися до сертифікованого оцінювача. Цей фахівець має право скоригувати отриманий результат до 25%», - додала експерт.

За словами Олени Манжос, зараз оцінка житла потрібна для цілого ряду операцій з нерухомістю. Зокрема, в тих випадках, коли договір відчуження підлягає оподаткуванню. Наприклад, коли відчужується об'єкт, який був у власності менше трьох років, або коли йдеться про спадщину не першої черги.

________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 507 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz