Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Медицина. Аптеки » 2019 » Квітень » 22 » Що допоможе позбутися паління? Розповідає лікар

Розміщення новин компаній

Що допоможе позбутися паління? Розповідає лікар

Те, що паління провокує розвиток багатьох хвороб і ускладнює перебіг наявних — загальновідомий факт. Про шкоду згубної звички і важливість боротьби з нею говорять лікарі всіх спеціальностей. Курців часто супроводжують знижена переносимість фізичних навантажень, неприємний запах з рота і від волосся, нездоровий колір зубів і шкіри. Більшість з них і самі не проти кинути палити. Про те, як зробити це з мінімальним дискомфортом, розповідає терапевт Into-Sana Еліна Бережна.

Паління вже давно не асоціюється з престижем і статусністю, «мода» на цю згубну звичку давно минула. Більш того — паління сьогодні часто асоціюється з низькою психоемоційною стійкістю. Про те, що воно призводить до таких тяжких наслідків, як інфаркти та інсульти, ішемічна хвороба серця і ракові захворювання, навіть говорити не доводиться.

Тому курцям просто необхідно ретельно контролювати стан свого організму. Якщо ви палите, щороку вам потрібно проходити ряд досліджень, а саме:
- загальний аналіз крові;
- електрокардіографія;
- ліпідограмма;
- аналіз на онкомаркери;
- спірографія;
- КТ грудної клітки.

Якщо ж ви вирішили кинути курити, поспішаємо вас запевнити — це цілком реально! Особливо в супроводі досвідченого лікаря і за допомогою сучасних методик лікування. Першим кроком у зваженій відмові від паління має стати відвідування терапевта або сімейного лікаря, а також нарколога.

Хороша новина ще і в тому, що лікарських засобів, здатних полегшити відмову від згубної звички, сьогодні існує безліч. Це називається нікотинзамісним лікуванням. Є препарати, що блокують «нікотинові» рецептори головного мозку, і тим самим полегшують «синдром відміни». Спеціальні жвачки відволікають від бажання покурити в конкретний момент, пластирі допомагають зменшити тягу до сигарети протягом дня, а інгалятори — заміщають собою звичку регулярних перекурів. Підібрати спосіб відмови від куріння, що підходить саме вам, допоможе ваш лікар.

Ну і наостанок, у якості мотивації, хочеться відзначити кілька позитивних моментів, які ви відчуєте, відмовившись від шкідливої звички:
1. Поліпшення самопочуття у перший же день без сигарет.
2. Позитивний приклад у вашій особі для дітей та онуків.
3. Скорочення фінансових витрат на сигарети.
4. Поліпшення кольору і стану шкіри та зубів, позбавлення від неприємного запаху з рота.
5. Можливість відчувати смаки і запахи повною мірою.

Ви можете відмовитися від небажаної звички, для цього достатньо зробити перший впевнений крок у напрямку здорового та щасливого майбутнього!
____________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 613 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz