Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Інтернет і технології » 2021 » Квітень » 23 » У парламенті зареєстровано податковий законопроєкт про Дія City

Розміщення новин компаній

У парламенті зареєстровано податковий законопроєкт про Дія City

Податковий законопроєкт №5376 про Дія City, який передбачає цілий комплекс заходів щодо стимулювання розвитку ІТ індустрії, зареєстровано в парламенті. Документ під назвою “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні” внесено групою народних депутатів.

Проєкт закону створює сприятливі податкові умови для ІТ-галузі, що в свою чергу дасть потужний поштовх для розвитку України як цифрової держави.

Документ, зокрема, надає компаніям-резидентам Дія Сity можливість вибирати між сплатою податку на прибуток (18%) та податком на виведений капітал (ПнВК) за ставкою 9%. У разі вибору ПнВК витрати резидента на придбанням товарів (робіт, послуг) у платника єдиного податку (в тому числі ФОПи 3 групи) не повинні перевищувати 20%. Водночас встановлено перехідний період для запровадження цієї норми до 2025 року: до 2024 року не буде жодних обмежень, а у 2024 році виплати не повинні перевищувати 50% витрат.

Крім цього, в рамках режиму для усіх його резидентів діятимуть наступні ставки податків: ПДФО — 5% (оподатковується зарплата працівників за трудовими договорами, винагорода гіг-працівників за гіг-контрактами, авторська винагорода за створення службового твору та перехід прав на службові твори); ЄСВ — 22% від мінімальної зарплати та 1,5% військовий збір.

Таким чином податкова система передбачає зниження податків в 5 разів для компаній, що працюють за загальною системою оподаткування.

Він передбачає:

•податок на дохід фізичних осіб з 18% знижується до 5%;

•мінімальний розмір ЄСВ — 22% від мінімальної зарплати;

•можливість обирати, який корпоративний податок сплачувати, — податок на прибуток (18%) чи податок на виведений капітал (ПнВК) за ставкою 9%;

•військовий збір — 1,5% від заробітної плати;

•0% на дивіденди фізичної особи, якщо вони не розподілялися 2 і більше років;

•0% на дохід від реалізації фізичною особою частки компанії, якщо вона володіла часткою більше ніж 1 рік.

Нагадаємо, Дія City — це спеціальний правовий режим для IT-індустрії, який запроваджує комплекс стимулів щодо її розвитку. Основний законопроєкт про Дія City №4303 уже зареєстровано в парламенті.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 1082 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz