Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Банки » 2020 » Червень » 3 » В «Ощадбанку» розповіли, який бізнес може отримати кредит

Розміщення новин компаній

В «Ощадбанку» розповіли, який бізнес може отримати кредит

Вся галузь HoReCa (готелі, ресторани, кафе), а також житлове будівництво, які надзвичайно потерпають від кризи, потрапили до так званої «червоної зони» кредитування банками. Це означає, що зараз фінустанови не готові з ними співпрацювати. Але водночас є галузі, які залишились в «зеленій зоні». Це насамперед агросектор, логістика, фармацевтика та експортно-орієнтовні галузі.

Про це The Page розповів заступник голови правління Ощадбанку Андрій Стецевич.

«Агро займає дуже великий портфель не тільки у нас у банку. Я вважаю, що майже 50% всіх портфелів дотичні до агросектору, до переробки або просто до сільськогосподарського кредитування. Це логістика, це фармацевтика, це експортно орієнтовані галузі. На фоні таких негативних новин експорт в принципі не так сильно просів. Ба більше, ми зараз активно розглядаємо питання щодо програм з імпортозаміщення, адже імпорт драматично просів», — розповів він.

Стецевич також зазначив, що банки переоцінили свою схильність до ризику щодо галузей, секторів, сегментів та фінансового стану клієнтів.

Контекст. Від середини березня життя країни призупинилося у зв’язку з карантином. Так, в Україні з 17 березня діє заборона на роботу торгових залів та закладів громадського харчування. Не працювали торгові центри, магазини (окрім продовольчих), салони краси, кінотеатри та інше, у зв’язку з чим торгівля, сфери розваг та послуг дуже постраждали.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 402 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz