Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Фінанси і страхування » 2020 » Червень » 5 » В Україні зібралися перезапустити біржову торгівлю

Розміщення новин компаній

В Україні зібралися перезапустити біржову торгівлю

Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики вирішив рекомендувати Верховній Раді прийняти в другому читанні та в цілому законопроєкт про ринок капіталу № 2284.

Про це написав у Facebook голова комітету Данило Гетманцев, пише ThePage.

Цей законопроєкт має змінити правила роботи фондового та товарного ринків. Також буде введено норми для найшвидшого запуску біржової торгівлі в Україні. Крім того, законопроєкт регулюватиме прозорість цінової інформації, надійність угод і механізми протидії шахрайству.

Буде введено правила деривативів та гарантії для сторін угод. Також планується запровадити державний контроль. У першому читанні цей законопроєкт був ухвалений Радою 19 грудня минулого року. Комітет працював над проєктом закону пів року.

Згідно з пояснювальною запискою, метою розробки цього законопроєкту є врегулювання функціонування ринків деривативних (похідних) фінансових інструментів та забезпечення захисту прав власників облігацій відповідно до правил ЄС, а також функціонування ринків капіталу, організованих товарних ринків та розбудова їхньої інфраструктури.

Законопроєкт має на меті імплементувати в Україні вимоги нормативних актів, які є обов'язковими в ЄС. Він передбачає істотну зміну фінансової інфраструктури. Планується створити Багатосторонню торговельну систему — ринок для малого і середнього бізнесу та впровадити гнучкий ринок облігацій і деривативних контрактів — Організовану торгову систему, а також змінити систему ліцензування.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 586 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz