Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Зв'язок » 2022 » Лютий » 21 » Держспецзвʼязку та Київстар співпрацюватимуть у сфері кіберзахисту

Розміщення новин компаній

Держспецзвʼязку та Київстар співпрацюватимуть у сфері кіберзахисту

У лютому 2022 року Адміністрація Держспецзвʼязку та Київстар уклали меморандум про співпрацю. Мета взаємодії – підвищення рівня кіберзахисту, захисту об’єктів критичної інфраструктури та впровадження нових освітніх програм у цій сфері.

Одне із завдань Держспецзвʼязку – формування та реалізація державної політики у сфері кіберзахисту. Служба націлена на співпрацю не лише з державними органами, а й із представниками бізнесу.

“Об’єднання зусиль бізнесу і держави – ключова складова у формуванні надійної системи кіберзахисту в Україні. Разом ми маємо напрацювати прозорі й зрозумілі правила з урахуванням найкращих європейських та світових практик, за якими працюватимуть і представники державних органів, і приватні компанії. Саме телекомунікаційні компанії серед перших готові змінюватися і будувати системи захисту. Держава має не лише здійснювати контролюючі функції, а й стати партнером та помічником. Лише так ми забезпечимо кіберзахист на рівні країни, бізнесу і кожного громадянина”, – зазначив Голова Держспецзвʼязку Юрій Щиголь.

Київстар, як лідер ринку телекомунікацій, якого обрали більше 26 млн абонентів мобільного зв’язку в Україні та як соціально відповідальна компанія, піклується про захищеність та безперервність надання своїх послуг. Компанія вважає за мету підвищувати рівень обізнаності користувачів у кіберпросторі, співпрацюючи з правоохоронними органами та долучаючись до ініціатив держави.

“¬¬¬¬¬¬Питання кібербезперки є надзвичайно актуальним і потребує комплексного та виваженого підходу. Ми підтримуємо розвиток партнерства між державою та бізнесом, тому дієва співпраця з Держспецзвʼязку у сфері кіберзахисту та захисту об’єктів критичної інфраструктури – надзвичайно важлива для Київстар. Переконаний, що лише через побудову такої взаємодії можливо ефективно протистояти сучасним викликам та загрозам у кіберпросторі”, – підкреслив президент Київстар Олександр Комаров.

Співпраця Держспецзвʼязку та Київстар зокрема передбачає:
• проведення наукових досліджень з питань забезпечення кіберзахисту, розвитку та функціонування інформаційно-комунікаційних систем, захисту інформації та об’єктів критичної інфраструктури;
• сприяння у створенні системи незалежних аудиторів інформаційної безпеки;
• надання консультативно-методичної допомоги щодо оцінки стану захищеності, аудиту інформаційних ресурсів, оцінки компрометації та аналізу вразливостей ІТ-інфраструктури;
• участь у створенні системи своєчасного виявлення, запобігання та нейтралізації кіберзагроз;
• створення умов для розвитку сучасних технологій кіберзахисту та їх впровадження в Україні;
• сприяння впровадженню в Україні міжнародних програм з питань кіберзахисту.

Окремо Держспецзвʼязку та Київстар докладатимуть зусиль для покращення рівня цифрової обізнаності та культури безпечного поводження в кіберпросторі громадян України.

____________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 981 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz