Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Фінанси і страхування » 2020 » Лютий » 28 » Фінансові результати Vega 2019: Стабільний дохід і курс на повну цифрову трансформацію

Розміщення новин компаній

Фінансові результати Vega 2019: Стабільний дохід і курс на повну цифрову трансформацію

Національний телеком-оператор Vega підбив підсумки діяльності за 2019 рік. Дохід склав понад 661 млн грн. У порівнянні з 641,3 млн грн у 2018 році сума збільшилась на 3%. Показник EBITDA - 192,2 млн грн, що на 17% більше торішнього показника.

Оператор відмічає тенденцію постійного збільшення абонентської бази Vega на оптико-волоконних мережах. За 2019 рік численність користувачів високошвидкісного оптичного Інтернету збільшилась в 1,5 раза.

Загалом доходи від надання телекомунікаційних послуг клієнтам за допомогою високошвидкісних оптико-волоконних каналів передачі зв’язку у 2019 році зросли до 195,5 млн грн, і це на 53,7 млн грн більше, ніж роком раніше. Рухаються вгору показники в B2B сегменті, зокрема зростає популярність сервісів, що надаються бізнес-клієнтам в рамках послуги Віртуальна АТС від Vega.

Кількість користувачів фіксованого зв'язку дещо зменшилася, але цей напрямок досі залишається вагомим джерелом доходу компанії. У звітному році телефонія принесла провайдеру 151,7 млн грн доходу.

Компанія утримує лідерство на міжоператорському ринку і продовжує розвивати інфраструктуру. У 2019 капітальні інвестиції Vega склали 77,2 млн грн. В основному, кошти вкладалися в модернізацію обладнання та мереж. Як повідомляють в компанії – з моменту старту проєкту міграції користувачів телекомпослуг з технології ADSL на FTTB або GPON (міді на оптику) оператору вже вдалося переключити понад 50 тисяч абонентів.

«Ми живемо в епоху «завжди в мережі». Сьогодні постійно необхідно рухатися на випередження. Важливо встигати перемикати клієнтів на нові технології до того, як вони відмовляться від застарілих. Тому ми слідуємо курсом цифрової трансформації й наближаємося до мети перевести всіх абонентів на сучасні високошвидкісні оптоволоконні технології. У 2019 році Vega також модернізувала комутатори, інтегрувала нове IP-MPLS ядро мережі й успішно виконала міграцію ресурсів і послуг на маршрутизатори нового покоління, що дало можливість вдосконалити якість наших послуг та позитивно вплинуло на фінансові результати бізнесу», – прокоментував Генеральний директор Мурат Чинар.

Податків та зборів до бюджетів різних рівнів за 2019 рік було перераховано 134 млн грн.
_______________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 366 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz