Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Фінанси і страхування » 2021 » Квітень » 27 » Фінансові результати Vega за І квартал: збільшення EBITDA та розширення мережі гігабітного інтернету

Розміщення новин компаній

Фінансові результати Vega за І квартал: збільшення EBITDA та розширення мережі гігабітного інтернету

За підсумками першого кварталу 2021 року чистий дохід Національного телеком-оператора Vega склав 139,5 млн грн. Компанія продовжує розвивати бізнес шляхом цифрової трансформації й такий напрямок позитивно впливає на фінансові результати. Показник EBITDA збільшився на 4%, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, і перевищив 31,3 млн грн.

Продовжує зростати частка доходів від надання інтернет послуг та передачі даних за сучасними оптоволоконними технологіями (FTTx і GPON) у retail напрямку і за три місяці поточного року вона склала 47%. Дохід від wholesale напрямку також має позитивну тенденцію росту і перевищив 13,1 млн грн. Загалом надходження за доступ до мережі інтернет досягли 42.3 млн грн, з них за оптичними технологіями 39,1 млн грн. У порівнянні з першим кварталом 2020-го, на 25% збільшились доходи від VoIP телефонії в B2B сегменті. Такий ріст зумовлений активною міграцією мідних сервісів на оптичні мережі та новими включеннями клієнтів.

Національний оператор активно інвестує кошти в розвиток інфраструктури, оновлення обладнання та каналів передачі даних, а також у довгострокове стратегічне партнерство. Капітальні інвестиції компанії за перші три місяці перевищили 25,7 млн грн і це на 28% більше, ніж минулого року. Початок 2021-го став для провайдера особливо результативним у розширенні зони покриття нової гігабітної мережі, завдяки чому високошвидкісний інтернет Gigabit вже доступний у 150 тис. домогосподарств Києва, Одеси, Львова, Дніпра і Запоріжжя.

Клієнтська база користувачів Gigabit також суттєво збільшилась. Дотримуючись всіх карантинних обмежень та заходів безпеки, лише за січень-березень фахівці Vega підключили до нової мережі понад 1500 абонентів. Як результат, доходи від гігабітних клієнтів зросли у 4,5 раза, у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року.

«Долаючи виклики, які в Україну та світ принесла пандемія, ми направляємо максимум зусиль на наше основне завдання, як національного телеком-оператора – забезпечити надійним зв’язком кожного абонента. Ми продовжуємо тримати курс на розвиток високошвидкісного інтернету Gigabit і вже маємо позитивний результат. Клієнтська база постійно збільшується, а разом з нею зростають і фінансові показники. Сьогодні гігабітним інтернетом, який не лише необхідний для комфортної віддаленої роботи та навчання, а і є майбутнім у сфері інтернет комунікацій, вже користуються понад 3600 абонентів. Також ми продовжуємо створювати зручні цифрові рішення для бізнесу. Вагомим досягненням у цьому напрямку є розширення можливостей зберігання та передачі даних. На початку року в рамках угоди з дата-центром, який побудований та сертифікований відповідно до міжнародного стандарту надійності TIER III, Vega отримала в повне розпорядження під власні проєкти 200 м2 та 90 стійок у сучасному ЦОД. Це додаткові можливості для клієнтів Vega – отримати готові відмовостійкі й сучасні телеком-сервіси», – відзначив Генеральний директор, Мурат Чинар.

За I квартал 2021 року компанія перерахувала 26,5 млн грн податків і зборів до бюджетів усіх рівнів.
Нагадаємо, що піклуючись про здоров'я працівників та абонентів, усі роботи з обслуговування клієнтів компанія проводить слідуючи нормам безпеки й дотримуючись усіх заходів із запобігання поширення на території України вірусу COVID-19.
_________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 974 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz