Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Фінанси і страхування » 2019 » Травень » 15 » IBI-Rating оновило кредитні рейтинги ПрАТ «КІРОВОГРАДОБЛЕНЕРГО» та його облігацій

Розміщення новин компаній

IBI-Rating оновило кредитні рейтинги ПрАТ «КІРОВОГРАДОБЛЕНЕРГО» та його облігацій

Рейтингове агентство IBI-Rating повідомляє про підтвердження довгострокових кредитних рейтингів ПрАТ «КІРОВОГРАДОБЛЕНЕРГО» та його відсоткових забезпечених облігацій серії А (номінальний обсяг випуску – 5 млн грн з погашенням у серпні 2025 року) та серії С (номінальний обсяг випуску – 120 млн грн з погашенням у березні 2022 року) на рівні uaBBB, зі зміною прогнозу з «стабільний» на «у розвитку».

ПрАТ «КІРОВОГРАДОБЛЕНЕРГО» у 2018 році здійснювало діяльність з передачі та постачання електроенергії місцевими електромережами споживачам Кіровоградської області. У відповідності до Закону України «Про ринок електричної енергії» з 01.01.2019 р. за ПрАТ «КІРОВОГРАДОБЛЕНЕРГО» залишилася лише функція розподілу електричної енергії. Для ведення зазначеної діяльності Компанія має необхідну ліцензію. ПрАТ «КІРОВОГРАДОБЛЕНЕРГО» є природним монополістом на території Кіровоградської області, що забезпечує стабільність збуту.

За підсумками 2018 року ПрАТ «КІРОВОГРАДОБЛЕНЕРГО» знизило корисний відпуск електроенергії власним споживачам на 1,6%. Заборгованість споживачів за електроенергію за результатами року зросла. Найбільшими боржниками залишалося населення та підприємства ЖКГ.

Чистий дохід ПрАТ «КІРОВОГРАДОБЛЕНЕРГО» за 2018 рік збільшився на 11,8% – до 2 546,9 млн грн. Відмічається ріст основних складових чистого доходу, ключовою з яких залишається постачання електроенергії юридичним особам. Варто відзначити значний обсяг інших витрат (переважно від переоцінки основних засобів, а також від переоцінки цінних паперів та списання основних засобів), обсяг яких склав 264,7 млн грн. Підсумком діяльності за 2018 рік став чистий збиток у розмірі 290,4 млн грн.

Обсяг відсоткових боргових зобов’язань ПрАТ «Кіровоградобленерго» за результатами 2018 року збільшився на 1,3% і на 31.12.2018 р. становив 537,6 млн грн екв. При цьому за рахунок суттєвого зростання обсягу грошових коштів рівень чистого боргу знизився на 3,2% – до 487,3 млн грн екв. Рівень боргового навантаження оцінюється як прийнятний. Зберігається чутливість до валютного ризику, зумовленого наявністю валютного кредиту.

ПрАТ «КІРОВОГРАДОБЛЕНЕРГО» зберігає потребу в значних обсягах капіталовкладень для оновлення основних фондів, враховуючи необхідність їх постійної модернізації відповідно до законодавства України.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПрАТ «КІРОВОГРАДОБЛЕНЕРГО», в тому числі: річна фінансова звітність за 2016-2018 рр., довідкова інформація про діяльність підприємства, параметри випусків облігацій, інша необхідна внутрішня інформація, очікування Рейтингового агентства IBI-Rating, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.
_________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 448 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz