Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Фінанси і страхування » 2019 » Липень » 2 » IBI-Rating оновило кредитний рейтинг облігацій СП «Оптіма-Фарм, ЛТД»

Розміщення новин компаній

IBI-Rating оновило кредитний рейтинг облігацій СП «Оптіма-Фарм, ЛТД»

IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу іменних відсоткових незабезпечених облігацій СП «Оптіма-Фарм, ЛТД» серії А на рівні uaВВВ, прогноз «стабільний».

Діяльність з оптової торгівлі лікарськими засобами та їхнього імпорту, яку здійснює СП «Оптіма-Фарм, ЛТД», підлягає ліцензуванню. Розвинена мережа власних аптечних складів, а також співпраця як з українськими, так і з закордонними виробниками зумовлює стійку ринкову позицію Емітента - протягом останніх років СП «Оптіма-Фарм, ЛТД» займає друге місце за обсягами поставок лікарських засобів у аптечні мережі. При цьому значний обсяг операцій з імпорту лікарських засобів та наявність валютних боргових зобов’язань зумовлюють чутливість Емітента до валютного ризику.

Чистий дохід СП «Оптіма-Фарм, ЛТД» за 2018 рік збільшився до 27 252,8 млн грн (+29,1%), а за 3 міс. 2019 року – до 7 533,2 млн грн (+13,2%). Чистий прибуток за 2018 рік склав 251,2 млн грн (+34,7%), а за 3 міс. 2019 року 65,4 млн грн (за аналогічний період попереднього року – 19,7 млн. грн.). Нерозподілений прибуток зріс до 1 676,3 млн грн на 31.03.2019 р. Питома вага власного капіталу у структурі джерел фінансування діяльності Емітента становила 21%. Рівень боргового навантаження знизився і оцінюється як помірний.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від СП «Оптіма-Фарм, ЛТД», в тому числі: фінансова звітність за 2016-2018 рр. та 3 міс. 2019 року, довідкова інформація про діяльність СП «Оптіма-Фарм, ЛТД», інформація про випуск облігацій серії А, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.
_______________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 520 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz