Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Фінанси і страхування » 2020 » Березень » 12 » Як захиститися від Інтернет-шахрайства?

Розміщення новин компаній

Як захиститися від Інтернет-шахрайства?

Коли сьогодні увесь світ страждає від епідемії коронавірусу, то найкраща рекомендація, щоб захистити себе – це не виходити на вулицю. Але ж погодьтеся, що у довгостроковій перспективі це нереально?

Так само нереально звучить «уникати розрахунків в Інтернеті». Але, як і у випадку з захворюваннями, завжди існують профілактичні заходи, котрі ми намагаємось поширювати.

Тож сьогодні – про безпеку платежів в Інтернеті і що робити, щоб вони реально були безпечними.

Що необхідно дізнатися, щоб зняти гроші з вашої картки? Отже, номер картки, термін дії, CVV, PIN-код, в нагоді станеться ваш номер телефону, до якого прив’язано картку та інтернет-банкінг, а також ваші особисті дані – дата народження, повне ім’я.

• Отже, першою і очевидною порадою стане – не надавати ці дані ні в якому разі. Нагадаємо, що навіть співробітник банку не має права вимагати PIN-код. Але якщо з цим більш-менш зрозуміло, то що робити з номером телефону?

Багато шахрайских схем в Інтернеті побудовано на привласненні вашого номеру телефону, на який зареєстрована банківська картка. У подальшому це дає доступ до інтернет-банкінгу.

• Це вже друга порада. Не використовуйте відкритий номер телефону у якості фінансового. Здебільшого він може бути доступним на ваших сторінках в соцмережах, ви залишаєте його при інтернет-замовленнях, його можна дізнатися у будь-кого. Багато хто з нас має декілька телефонних номерів, тож використайте для банківської картки саме той номер, яким ви не так активно користуєтесь.

• По-третє, не користуйтеся підозрілими сайтами, які б вони «золоті гори» не пропонували. І головне – не залишайте на них свої особисті дані.

Але якщо це вже сталося і до вас прийшло повідомлення «щастя», де необхідно якнайскоріше звернутися за вказаним номером телефону, то, будь-ласка, забудьте про це.

• Це буде по-четверте. Не дзвоніть за номерами телефонів, вказаними в повідомленні, яке нібито надіслав банк. Теж саме стосується посилань. При виникненні питань зверніться за номером телефону на зворотному боці картки або на офіційному сайті банку.

• Ще одна порада, що буде в нагоді. Під час оплати в Інтернеті зверніть увагу на адрес сторінки: у «https: //» має бути присутня буква «s» та зелений замочок поруч. Це означає, що дані передаються по захищеному каналу зв'язку.

• І ще одна страховка на випадок шахрайства – встановіть ліміт на операції з карткою та зняття готівки. Якщо це і станеться з вами, то ви будете спокійні, що більше заданої суми ви не втратите.

Будьте обережні та не розраховуйтесь карткою, на якій ви зберігаєте основні суми ваших заощаджень. Будьте уважні з підозрілими сайтами та впевнені у своїх грошенятах.
-----------------


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 1221 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz