Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Фінанси і страхування » 2021 » Жовтень » 18 » Яким буде курс долара наступного року

Розміщення новин компаній

Яким буде курс долара наступного року

Український бізнес очікує, що наступного року курс становитиме 28,50 грн/дол. США.

Про це свідчать результати опитування керівників компаній, яке Національний банк провів у IІІ кварталі 2021 року, пише Finance.ua.

«Триває поліпшення оцінок бізнесу щодо обсягів виробництва товарів і послуг в Україні, поточного стану та прогнозів розвитку власних підприємств. У наступні 12 місяців респонденти прогнозують зміцнення курсу національної валюти, попри посилення інфляційних очікувань», — повідомляє Нацбанк.

Який курс очікують. Третій квартал поспіль поліпшувались очікування бізнесу щодо курсу гривні.

Середнє значення обмінного курсу, що респонденти очікують через 12 місяців, становить 28,50 грн/дол. США (у попередньому кварталі – 28,71 грн/дол. США).

Частка підприємств, які вважають, що обмінний курс коливатиметься в межах від 26,01 грн/дол. США до 28,00 грн/дол. США, зросла з 25,1% до 34,4%.

Інфляційні очікування. У ІІI кварталі очікувана річна інфляція становила 7,8% порівняно з 7,2% у попередньому кварталі. Частка опитаних підприємств, які вважають, що інфляція не перевищить 7,5%, зменшилася з понад 54% до 46,9%.

Також бізнес прогнозує подальше збільшення обсягів реалізації своєї продукції як в Україні, так і за кордоном. Оптимістичні настрої переважають в усіх секторах економіки.

Кількість працівників та зарплати. Уперше за останні два роки бізнес прогнозує збільшення загальної кількості працівників на своїх підприємствах: баланс відповідей становив 2,2% (у попередньому кварталі – «мінус» 1,0%). Посилилися та залишаються високими очікування щодо зростання зарплат працівників у наступні 12 місяців: баланс відповідей — 61,4% (у ІІ кварталі 2021 року — 58,3%). Лише 0,9% опитаних компаній готові до зменшення зарплат (у ІІ кварталі 2021 року — 1,0%).


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 1014 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz