Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Зв'язок » 2018 » Березень » 8 » Київстар придбає найбільше частот у діапазоні 1800 МГц у результаті 4G-аукціону

Розміщення новин компаній

Київстар придбає найбільше частот у діапазоні 1800 МГц у результаті 4G-аукціону

06 березня 2018 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ), провела тендер по шести лотах на право отримання ліцензії для впровадження мобільного зв’язку четвертого покоління у смугах радіочастот 1800 МГц.

У результаті відкритих торгів «з голосу» Київстар запропонував найвищу ціну за лоти №4 та №6, що дають право на використання радіочастот у діапазоні 1770-1775/1865-1870 МГц та 1775-1780/1870-1875 МГц. За дані лоти компанія запропонувала 1 млрд 512 млн гривень.

Раніше НКРЗІ внесла пропозицію, щоб усі оператори здали державі частоти у спектрі 1800 МГц, які використовувались лише для 2G. Після того, як частоти були здані, перерозподілені по-новому і виділені для технологій 2G і 4G. Згідно з правилами тендеру, для забезпечення безперервності надання послуг абонентам Київстар, за правом першого викупу, придбав лот №2 за 1 млрд 325 млн гривень. Дана ціна була визначена Постановою КМУ.

Оскільки Київстар був донором частот та добровільно здав майже 74 МГц частот державі, придбавши натомість 70 МГц, інші оператори виплатять компанії компенсацію в сумі 44 886 398,11 грн.

«Я задоволений результатом аукціону. Ми купуємо найбільше за всіх спектра в діапазоні 1800 МГц. Це саме та кількість частот для запуску 4G по всій Україні, яка необхідна лідеру ринку з найбільшою абонентською базою в 26,5 млн. Наша мережа була, є і буде найкращою, а абоненти зможуть користуватися максимально можливою швидкістю передачі даних з 4G від Київстар», - прокоментував результати аукціону Петро Чернишов, президент Київстар.
Компанія вже оплатила ліцензії на право запускати 4G в діапазоні 2600 МГц. Використання обох діапазонів – 1800-го і 2600-го – дозволить почати скорочення в Україні цифрового розриву та забезпечити високоякісне 4G-покриття в більшості населених пунктів країни.

Згідно з умовами тендеру, протягом п’яти робочих днів після проведення аукціону, НКРЗІ офіційно оголосить переможців тендеру на своєму сайті. Протягом наступних 30 календарних днів телеком-оператори зобов’язані внести повну суму вартості ліцензій. Почати надання послуг зв’язку 4G у всіх обласних центрах* України вони зобов’язані терміном не пізніше 12 місяців після отримання ліцензій, але не раніше 1 липня 2018 року, а розгорнути мережу в усіх населених пунктах* з населенням більше 10 000 осіб – не пізніше 42 місяців з моменту отримання ліцензії. Київстар докладе усіх зусиль, щоб забезпечити високу якість зв’язку та надати абонентам інноваційні тарифні плани.

Нагадаємо, перевірити готовність до 4G абоненти можуть за допомогою простих USSD-кодів. Щоб довідатись, чи працюватиме SIM-карта в мережі 4G, потрібно набрати код *245*4#виклик; чи підтримує телефон 4G – набрати код *245*5#виклик. Абоненти можуть безкоштовно замінити свою SIM-карту на USIM, яка підтримує стандарт 4G у фірмових магазинах Київстар. Крім того, в магазинах компанії абоненти зможуть придбати 4G-смартфони.

*окрім обласних центрів та населених пунктів, розташованих на території проведення антитерористичної операції та тимчасово окупованої території



Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 601 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz