Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Зв'язок » 2021 » Серпень » 31 » Київстар у 2 кв 2021 прискорив розвиток 4G та запропонував більше цифрових сервісів

Розміщення новин компаній

Київстар у 2 кв 2021 прискорив розвиток 4G та запропонував більше цифрових сервісів

Телеком-оператор Київстар зосередився на розвиткові технології 4G/LTE по всій Україні та впровадженню цифрових продуктів. Це допомогло залучити до компанії нових клієнтів, сприяло збільшенню використання послуг та позитивно вплинуло на ключові фінансові показники діяльності у 2 кв 2021. 

Київстар у 2 кв 2021 продовжив розвивати цифрові сервіси на базі хмарних технологій та Big Data. Серед таких – послуга Microsoft Azure Stack, хмарне рішення, яке дає можливість клієнтам швидко переводити бізнес процеси компаній у дистанційний режим роботи. У 2 кв 2021 доходи від послуг на базі Big Data і хмарних рішень зросли в 4 рази в порівнянні з 2 кв 2020.

Абоненти частіше користувались системою онлайн-обслуговування «Мій Київстар», яка стала більш зручною. За рік кількість таких користувачів збільшилась на 91%.  Кількість абонентів послуги онлайн телебачення «Київстар ТБ» досягла 426 тисяч, усього за півтора року з часу запуску сервісу.

Кількість абонентів, які користуються мобільним інтернетом, збільшилась у 2 кв 2021 на 9,2% у порівнянні з 2 кв 2020, при цьому майже 60% користуються послугами в мережі 4G. За рік кількість абонентів 4G  зросла на 32,2% до 10,3 млн. Загальна кількість абонентів мобільного зв’язку Київстар складає 25,9 млн, що на 2,1% більше ніж у 2 кв 2020.

У 2 кв 2021 використання дата трафіку в розрахунку на одного абонента зросло на 23,6%  до 6,2 ГБ. Тоді як використання голосового трафіку на одного абонента (MoU) зменшилось на 3,3%. Завдяки збільшенню кількості абонентів і зростанню використання цифрових послуг середній дохід в розрахунку на одного абонента (ARPU) збільшився в порівнянні з 2 кв 2020 на 16,4%.  

Абонентська база послуги «Домашній інтернет» збільшилась на 11,5% у порівнянні з 2 кв 2020 і досягла 1,16 млн користувачів. Показник ARPU послуги «Домашній інтернет» зріс на 2,9%. Нагадаємо, що клієнти послуги «Домашній інтернет» отримують переваги користування послугами фіксованого, мобільного зв’язку і телебачення за єдиним рахунком.

Загальний дохід компанії у 2 кв.2021 збільшився на 18,1%, у порівнянні з 2 кв 2020. При цьому доходи від послуги мобільної передачі даних зросли на 25,3% завдяки збільшенню кількості абонентів і росту споживання.

Капітальні витрати Київстар у першому півріччі 2021 року склали 2,539 млрд грн. Ці кошти  в основному були спрямовані на будівництво мереж 4G вздовж автодоріг та в сільській місцевості, а також покращення якості послуг. Доступ до мережі 4G Київстар наразі є на території, де живуть і працюють майже 89% громадян України.Нагадаємо, що у першому півріччі 2021 Київстар відзначено як оператора з найвищою середньою швидкістю мобільного інтернету і найбільшим покриттям за результатами тестів Speedtest.

З метою покращити обслуговування абонентів у 1 півріччі 2021 року телеком оператор здійснив IT модернізацію інформаційних систем, запровадивши нове технологічне рішення від компанії Ericsson.

У першому півріччі 2021 Київстар перерахував до державного бюджету 4,9 млрд грн податків та інших платежів, залишаючись найбільшим платником податків серед компаній телеком-ринку України.

_____________________________




Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 603 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz