Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Банки » 2021 » Серпень » 29 » Ощадбанк долучився до фінансування програми «Велике будівництво»

Розміщення новин компаній

Ощадбанк долучився до фінансування програми «Велике будівництво»

28 серпня, голова правління Ощадбанку Сергій Наумов взяв участь у церемонії підписання договору консорціумного кредитування між Державним агентством автомобільних доріг та шістьма українськими банками. Ощадбанк став учасником консорціуму з лімітом фінансування до 150 млн дол. США. Координатором угоди виступив Укрексімбанк. У проекті також задіяні Укргазбанк, ТАСКОМБАНК, Банк Кредит Дніпро та ПУМБ. Цільовим призначенням є фінансування об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення.

Консорціумний кредит загальним обсягом 376 млн дол. США надається з забезпеченням у формі державних гарантій строком на 5 років. Процентна ставка становить 4,9% річних. Результатом проведення підготовчої роботи зі структурування угоди стало забезпечення можливості довгострокового кредитування Укравтодору з процентною ставкою навіть нижчою, ніж подібна ставка при кредитуванні міжнародними фінансовими організаціями.

Впровадження такого інструмента кредитування є безпрецедентним на фінансовому ринку України. Залучення таких значних обсягів коштів в українських банках до цього було неможливим, суми кредитування лише зрідка перевищували 50-70 млн дол. США. Сьогодні цією угодою її учасники дають чіткий сигнал ринку, що банківська система є готовою до фінансування великих інвестиційних проектів через механізм консорціуму.

«Попри те що стратегічним напрямом розвитку Ощадбанку є розгортання більш активної співпраці з приватним сектором економіки, це буде відбуватись не за рахунок згортання проектів із державними компаніями. Нам приємно брати участь у важливому інфраструктурному проекті «Велике будівництво», адже окрім фінансового зиску це дає Ощаду можливість долучитись до державної програми, яка дає поштовх розвитку важливого сектора економіки, підвищує зайнятість та робить українців з різних регіонів країни ближчими один до одного завдяки кращому сполученню. Ми маємо намір і в подальшому активно брати участь у великих інвестиційних проектах як самостійно, так і у складі консорціумів, адже це сприятиме створенню міцного базису для зростання ВВП України», – зазначив Сергій Наумов, голова правління Ощадбанку.
_____________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 441 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz