Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Фінанси і страхування » 2017 » Січень » 26 » ПрАТ СК «Інгруп присвоєно рейтинги

Розміщення новин компаній

ПрАТ СК «Інгруп присвоєно рейтинги

20.01.2017 Агентство прийняло рішення присвоїти Приватному акціонерному товариству «Страхова компанія «Інгруп» рейтинг фінансової стійкості страховика / кредитний рейтинг на рівні uaA-/ Страховик з рейтингом uaA- характеризується високою фінансовою стійкістю порівняно з іншими українськими страховиками. Рівень стійкості чутливий до впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов. Приймаючі рішення про присвоєння рейтингової оцінки, Агентство керувалось наступними висновками:

1. Приватне акціонерне товариство «Страхова Компанія «Інгруп» має значний досвід роботи на українському ринку, змогла наростити об’єм валового бізнесу у короткий термін: за 9 місяців 2016 року Страховик зібрав 34,898 млн. грн. брутто-премій проти 22,3 тис. грн за 9 місяців 2015 року. У роботі Компанії був період дуже низького рівня ділової активності, що зараз незначно, але ще стримує рівень рейтингу Страховика.

2. В цілому, Агентство оцінює диверсифікацію страхового портфелю СК «Інгруп» на задовільному рівні, оскільки на найкрупніший вид страхування припадає 64,37% об’єму валового бізнесу. Між тим, не дивлячись на задовільний рівень галузевої диверсифікації за видами страхування, Агентство звертає увагу, що такі види страхування як страхування медичних витрат та медичне страхування в Україні не є збитковими. Ризик виникнення збиткової діяльності через спеціалізацію Компанії на медичному страхуванні досить невисокий.

3. Враховуючи невисоку залежність Страховика від перестрахового покриття, рівень якості активів СК «Інгруп» можна охарактеризувати як дуже високий: 79,83% доходних активів були представлені підпроцентними активами, 100% з яких мали рейтинг віщий за uaBBB-. Але слід враховувати, що Страховик дуже інтенсивно нарощує обсяги бізнесу і тому структура активів Компанії може змінюватись з часом.

4. Станом на 30.09.2016р. співвідношення між ліквідними активами та об’ємом виплат за 9 місяців 2016 року становило 102,70%, тобто підпроцентні активи були в 1,03 рази більше ніж об’єм виплат за 9 місяців 2016 року. На думку РА «Стандарт-Рейтинг», СК «Інгруп» володіє достатнім запасом ліквідних підпроцентних активів, які можуть бути використані для здійснення виплат у короткострокову періоді.

5. Станом на 30.09.2016р. коефіцієнт покриття власним капіталом страховика його зобов’язань становив 82,48%, що визначається як високий рівень капіталізації. На думку Агентства, станом на початок четвертого кварталу 2016 року СК «Інгруп» сформувала хороший запас власного капіталу. Таку політику Агентство характеризує як помірковано-консервативну.

6. Вивчення матеріалів Єдиного державного реєстру судових рішень показало, що за останні два роки (2015 та 2016 роки) були відсутні судові рішення, в яких фігурує СК «Інгруп». Для того щоб переконатись у відсутності претензій зі сторони податкових органів, Агентство вивчило вміст загальнодоступної бази даних Державної фіскальної служби України: станом на 16.01.2017 ПрАТ СК «Інгруп» не мала податкового боргу.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
поиск компаний: адрес, телефон, сайт и другие данные компании Стандарт-Рейтинг  адрес, телефон, сайт и другие данные компании Стандарт-Рейтинг
все новости компании Стандарт-Рейтинг
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 810 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz