Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Інтернет і технології » 2014 » Жовтень » 21 » У Вікіпедії розпочався Тиждень кобзарів, лірників і бандуристів

Розміщення новин компаній

У Вікіпедії розпочався Тиждень кобзарів, лірників і бандуристів

В українській Вікіпедії розпочався Тиждень кобзарів, лірників і бандуристів, який має на меті розширення та поглиблення, а також уточнення статей цієї тематики у вільній енциклопедії.

У передмові до видання Українські кобзарі, бандуристи, лірники. Енциклопедичний довідник. Львів: Галицька видавнича спілка, 2011. — 315 с. його автори Богдан Жеплинський та Дарія Ковальчук зазначають:

Мистецтво кобзарів, бандуристів лірників, яке своїми зачатками сягає періоду Київської Русі, мало в усі часи велике значення для України і завжди було в пошані серед народу. Народні співці – кобзарі, бандуристи й лірники завжди були поруч з борцями за свободу, рівність та незалежність і часто гинули в цій боротьбі. Як правило вони вели скромне життя, не претендували на своє возвеличення і тому часто їх імена залишалися маловідомими, незважаючи на те, що більшість з них були не тільки великими митцями-музикантами, але і цікавими особистостями.

Богдан Жеплинський та Дарія Ковальчук надали дозвіл на використання цього енциклопедичного видання на умовах вільної ліцензії CC BY-SA. Вони також надали його електронну версію:

До Вікіпедії може писати кожен. Спільними зусиллями можемо додати до неї понад 2000 статей.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 733 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz