Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Фінанси і страхування » 2021 » Жовтень » 6 » Україна розраховує на французькі інвестиції для «Великого будівництва»

Розміщення новин компаній

Україна розраховує на французькі інвестиції для «Великого будівництва»

Україна і розвиток її інфраструктури були в фокусі конференції Paris InfraWeek 2021, яку щороку проводить Міністерство економіки і фінансів Франції. Цьому сприяла активна співпраця країн за останні два роки та результати програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву міністра інфраструктури Олександра Кубракова.

"У 2021 році Україна та Франція підписали Рамкову угоду загальною вартістю 1,3 мільярди євро. Нові напрямки, які ми презентували цими днями, потенційно додадуть ще мільярд інвестицій", - наголосив він.

Зокрема, Мінінфраструктури вже почало співпрацю із французькою консалтинговою компанією Aerogestion щодо оптимальної моделі створення національного авіаперевізника. Результати представлять до кінця року. Також вивчають можливість співпраці ДП "Антонов" і AirBus для вантажних перевезень та пожежних літаків.

Кубраков нагадав, що за програмою президента «Велике будівництво» за два роки оновлять основну мережу доріг, залучаючи приватні інвестиції та міжнародних партнерів. Зокрема, в Парижі презентували проєкт будівництва нової дороги "Краковець - Львів - Броди - Рівне".

"Про першу секцію цієї дороги на маршруті "Львів - Краковець" говорять вже більше 10 років, спроби концесійного конкурсу у 2016 році не мали успіху. Зараз ситуація істотно змінилася - виріс трафік, Україна навчилася швидко і якісно будувати дороги і, врешті-решт, до проєкту ввійшла компанія із приватною ініціативою. До кінця року завершується розробка ТЕО, і вже наступного очікуємо конкурс і старт проєкту", - заявив міністр.

Україна та Франція співпрацюватимуть і в галузі залізничного транспорту. "Укрзалізниця" і Alstom готуються фіналізувати контракт.

"Це наближає нас до головної мети - оновлення потягів УЗ, швидші та комфортніші подорожі залізницею. Для нас важливо зберегти домовлений обсяг локалізації виробництва та доступне фінансування", - підкреслив Кубраков.

Нагадаємо, за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" за 2021 рік буде збудовано і відремонтовано 6,5 тис. км доріг та 245 мостів.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 718 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz