Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Медицина. Аптеки » 2018 » Травень » 6 » Жителі Харкова безкоштовно обстежили серце

Розміщення новин компаній

Жителі Харкова безкоштовно обстежили серце

Щорічно у Харкові реєструється 142 тис. випадків серцево-судинних захворювань (ССЗ), що становить 8% від сумарної цифри по Україні, при цьому серцево-судинні захворювання є причиною 67% смертей у країні. Для подолання цієї проблеми у Харкові пройшов інформаційно-профілактичний захід, де всі бажаючі змогли безкоштовно перевірити стан здоров'я свого серця.

28 квітня у Центральному парку імені Горького завдяки соціальній програмі Philips «Живи серцем» харків'яни проходили обстеження серця у спеціальному мобільному кабінеті - кардіомобілі, де працювали фахівці Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України - дорослого та дитячого відділень. Поруч із кардіомобілем кожен охочий міг безкоштовно здати аналіз крові для виявлення ризиків переддіабету і діабету, та отримати сертифікат на пакет аналізів для виявлення ризиків серцево-судинних захворювань у медичній лабораторії «Сінево».

Всього в інформаційній зоні «Живи серцем» побувало близько 2000 людей. Було видано близько 1800 пам'яток про профілактику серцево-судинних захворювань, а також 1800 сертифікатів зі знижкою 70% на кардіопакет аналізів. У мобільній лабораторії безкоштовно здали кров 215 осіб. Обстеження у кардіомобілі пройшло 40 осіб, із них 14 дітей. У двох дорослих відвідувачів були виявлені наслідки перенесеного інфаркту та ішемічної хвороби серця, про які вони не знали. Серед дітей виявили 6 випадків малих аномалій розвитку серця та 2 випадки пороку серця, що вимагають подальшого спостереження.

29 квітня, завдяки підтримці благодійного фонду «Клуб Добродіїв», що спеціалізується на допомозі дитячим будинкам по всій Україні, було організовано візит в «Обласний спеціалізований будинок дитини «Зелений гай» для огляду дітей. Всього було обстежено 28 маленьких пацієнтів: у 5 дітей був виявлений порок серця та у 7 - малі аномалії розвитку серця. Троє дітей з пороком серця вимагають подальшого спостереження і двоє - медикаментозної терапії і дообстеження з прийняттям рішення про операцію. Центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України готовий безкоштовно забезпечити повний комплекс лікування для цих дітей.

Щороку в Україні фіксують близько 50 тисяч випадків інфаркту і понад 100 тисяч випадків інсульту. Для поліпшення кардіоздоровья українців у квітні і травні 2018 проходять інформаційно-профілактичні заходи в рамках соціальної програми Philips «Живи серцем». Спеціально обладнаний кардіомобіль з діагностичним обладнанням вже відвідав два міста: Київ і Харків, на черзі - Запоріжжя, Одеса та Львів. Жителі цих міст також зможуть безкоштовно пройти обстеження у кардіолога і здати аналіз крові.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 664 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz