Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Нафта, газ, енергетика » 2019 » Жовтень » 22 » Держенергоефективності та Торгово-промислова палата «Італія-Україна» започаткували співпрацю для стимулювання впровадження спільних проектів

Розміщення новин компаній

Держенергоефективності та Торгово-промислова палата «Італія-Україна» започаткували співпрацю для стимулювання впровадження спільних проектів

Голова Держенергоефективності Сергій Савчук із Президентом Торгово-промислової палати «Італія-Україна» (http://www.cciiu.com) Рікардо Феретті започаткували співпрацю для стимулювання впровадження спільних із італійським бізнесом проектів з енергоефективності та «чистої» енергетики в Україні.

Зустріч відбулася у продовження успішно проведених двосторонніх перемовин у містах Таранто та Барі (Італія) у вересні цього року.

Зокрема, С. Савчук презентував італійській делегації здобутки, діючі стимулюючі механізми та значний інвестиційний потенціал України у таких напрямах:

- виробництво енергії із відновлюваних джерел енергії, альтернативних видів палива та сміття;
- підвищення енергоефективності у житловому секторі, бюджетній сфері та промисловості.

Особливу увагу сторони звернули на широкі можливості для роботи італійських компаній на ринку енергосервісу.

«Як відомо, завдяки впровадженому законодавству у цій сфері наразі у 20 регіонах України реалізується понад 360 ЕСКО-проектів вартістю контрактів більше 500 млн гривень. Економія енергоспоживання у різних бюджетних установах cтановить в середньому 35 %», - прокоментував здобутки України Сергій Савчук.

Крім цього, учасники зустрічі сфокусувалися на високому потенціалі використання екологічно «чистих» джерел енергії у домогосподарствах. Лише за 5 років близько 12 тис. родин перейшли на електроенергію з енергії сонця, встановивши майже 280 МВт сонячних панелей. Загальний обсяг ринку – 6,5 домогосподарств.

Як повідомили представники ТПП, Італія має високоякісні технології та рішення у сфері енергоефективності та відновлюваній енергетиці, особливо, для проектів:

- виробництва енергії із сміття;
- генерації біометану;
- заміщення газу альтернативними видами палива;
- СЕС, у т. ч. для приватних домогосподарств.

Водночас, Торгово-промислова палата «Італія-Україна» розглядає можливості щодо створення фонду для фінансування та реалізації спільних проектів із заміщення газу по всій Україні.

Також сторони домовилися разом опрацювати найбільш ефективні напрями партнерства та потенційні проекти у згаданих сферах.
__________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 418 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz