Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Нафта, газ, енергетика » 2019 » Листопад » 18 » ДТЕК Запорізька ТЕС готова до роботи взимку

Розміщення новин компаній

ДТЕК Запорізька ТЕС готова до роботи взимку

Понад 203 млн грн інвестував ДТЕК в оновлення Запорізької ТЕС. Енергетики відремонтувати пиловугільні блоки, енергодвигуни та оновили пилосистеми.

Тепломережа до зими готова, - звітують енергетики. Її відремонтували та випробували ще влітку і навіть до старту опалювального сезону, Запорізька ТЕС додає у систему гарячого та теплопостачання воду*, аби був постійний тиск у системі. В дитсадках та школах вже тепло, як і в санаторії-профілакторії «Енергодарський», де взимку оздоровлюється півтори сотні співробітників станції.

«Взимку ми зможемо постачати 1250 МВт/год до енергосистеми країни. Щоб забезпечити українців і громаду міста теплом та світлом, а країну зробити міцною та енергетично незалежною. Нині на складі ТЕС більше 115 тисяч тон вугілля переважно з шахт вітчизняного виробника. І паливо регулярно надходить. Тож будемо працювати надійно та екологічно, адже ремонтуємо не лише генеруюче обладнання, а й електрофільтри», - говорить Сергій Шовгеля, директор ДТЕК Запорізької ТЕС.

В оновлення обладнання ДТЕК інвестував більше 203 млн грн. Відремонтували три з чотирьох пиловугільних енергоблоки. Блок №1 – капітально: відремонтували електрофільтри, оновили 11 електродвигунів 6кВ тяго-дуттьових механізмів, системи пилоприготування, замінили обмотку статора і ротора електродвигунів млина, циркуляційний насос, поверхні нагріву котла. Відремонтували і два резервних газомазутних блоки №5 и №7 по 800 МВт, аби за потреби включити їх до енергосистеми.

З 1 листопада у поточний ремонт вивели енергоблок №4. У планах до кінця року – капітально відремонтувати електрофільтр.

Це забезпечить ефективну та надійну експлуатацію обладнання в холодний сезон.

*В рамках міського проєкту теплопостачання Енергодару від теплоносія Запорізької АЕС, з 2012 року мешканці міста, включаючи 1-2 мікрорайони Енергодара, отримують тепло виключно від АЕС. Теплова електростанція лише підтримує температурний режим та поповнює втрати теплоносія в тепломережі.

Довідка
ДТЕК - найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Компанія розвиває бізнес з видобутку природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK здійснює проекти в сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також управляє інноваційної освітньої бізнес-платформою Academy DTEK.
ДТЕК Енерго забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена ​​потужність в генерації електроенергії - 13,5 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного устаткування.
У 2018 році капітальні інвестиції ДТЕК склали 20 млрд грн, податкові відрахування - 26 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.
100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 563 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz