Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Нафта, газ, енергетика » 2019 » Листопад » 15 » ДТЕК завершив будівництво Приморської ВЕС потужністю 200 МВт

Розміщення новин компаній

ДТЕК завершив будівництво Приморської ВЕС потужністю 200 МВт

ДТЕК завершив будівництво Приморської вітроелектростанції, однієї з найбільших в країні. 52 турбіни вітропарку загальною потужністю 200 МВт почали генерувати екологічно чисту енергію.

«ДТЕК - найбільший національний інвестор в «зелену» енергетику України. Ми вже інвестували в будівництво 1 ГВт сонячних і вітрових електростанцій понад 1 млрд євро, - зазначив Максим Тимченко, генеральний директор ДТЕК. - Наші партнери в проєктах ВДЕ - світові лідери машинобудування, фінансові інституції. Ефективне партнерство дозволяє залучати в країну іноземні інвестиції, передові технології, досвід і експертизу. Це збільшує довіру до України, мотивує нових інвесторів вкладати в економіку нашої країни. Запуск Приморської ВЕС - це черговий внесок компанії в зміцнення енергетичної незалежності країни, поліпшення навколишнього середовища та життя громад».

Станція генеруватиме 700 млн кВт∙год «зеленої» електроенергії щорічно. Цього достатньо для забезпечення потреб в електроенергії 360 тис. квартир або приватних будинків. Також станція буде сприяти зниженню викидів СО₂ в атмосферу на 750 тис. тонн щорічно.

На Приморській ВЕС реалізовані унікальні технічні рішення, які дозволяють експлуатувати обладнання з максимальною ефективністю. На ВЕС працює перша в Україні діджитальна підстанція. Одинична потужність кожної вітротурбіни виробництва компанії GE - 3,8 МВт.

В'ячеслав Феклін, генеральний директор GE в Україні, Грузії та Вірменії, зазначив: «GE пишається тим, що наше передове обладнання - вітрогенератори трьохмегаватного класу, а також перші в Україні цифрові підстанції, є важливою частиною «розумних мереж», тепер забезпечують роботу одного з найбільших вітропарків в країні. Дані технології допоможуть національній енергосистемі перейти на новий рівень надійності та зробити важливий крок вперед до енергонезалежності країни».

Інвестиції в проєкт Приморської ВЕС склали 321 млн євро, з яких 180 млн євро - це кредитне фінансування від німецьких банків під гарантії експортно-кредитних агентств Euler Hermes (Німеччина) і CESCE (Іспанія).

Довідка
ДТЕК - найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнес з видобутку природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK здійснює проєкти в сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також управляє інноваційною освітньою бізнес-платформою Academy DTEK.
У 2018 році капітальні інвестиції ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 26 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.
100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 499 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz