Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Електроніка » 2019 » Листопад » 28 » Ericsson Mobility Report: понад 2,6 млрд 5G-підключень до кінця 2025 року

Розміщення новин компаній

Ericsson Mobility Report: понад 2,6 млрд 5G-підключень до кінця 2025 року

Компанія Ericsson (NASDAQ: ERIC) опублікувала свій новий звіт Ericsson Mobility Report за листопад 2019 року, в якому представлені унікальні прогнозні дані стосовно розвитку технологій і послуг зв’язку на період до кінця 2025 року.

Бум комерційних послуг 5G

За оцінкою Ericsson, у зв’язку зі швидким розвитком екосистеми 5G в найближчі шість років кількість підключень до 5G-мереж перевищить 2,6 млрд. Середнє споживання трафіку з розрахунку на один смартфон зросте з теперішніх 7,2 ГБ до 24 ГБ до кінця 2025 року. Майбутнє стрімке зростання пов’язане з появою нових послуг, серед яких — можливість дивитися потокове відео з використанням технологій віртуальної і доповненої реальностей. 7,2 ГБ на місяць — це 21 хвилина HD відео (1280 x 720) на день. 24 ГБ на місяць — це 30 хвилин HD відео і 6 хвилин контенту у VR щодня.

У 2019 році запущено послуги 5G у країнах Азії, Європи, Близького Сходу та Північної Америки. Загалом, намір запустити комерційні мережі 5G анонсували близько половини операторів у світі. У жовтні 2019 року в мережах 5G зареєстровано 10 млн підключень.

Попит на послуги 5G швидко зростає. У Південній Кореї, де комерційні послуги 5G з квітня цього року надають усі три оператори, вже зафіксовано 3 мільйони підключень до мереж 5G. Справжній бум підключень до мереж 5G переживає Китай, де комерційні послуги 5G доступні абонентам із жовтня 2019 року.

Очікується, що за результатами 2019 року в мережах 5G буде 13 млн підключень. У 2020 році розвиток послуг 5G пришвидшиться — будуть сформовані умови для масового впровадження технологій 5G, і до кінця 2025 року у світі буде вже 2,6 млрд підключень до мереж 5G. Згідно з прогнозом, представленим у звіті, до кінця 2025 року 65 % населення світу житиме в зоні дії мереж 5G, у якій генеруватиметься 45 % всесвітнього мобільного трафіку.

Уже сьогодні очевидно, що мережі 5G розвиватимуться швидше, ніж мережі LTE в момент їх запуску у 2009 році. Згідно з прогнозом Ericsson, лідерство за рівнем проникнення послуг 5G в найближчі роки належатиме Північній Америці, де наприкінці 2025 року 74 % мобільних підключень припадатиме на мережі 5G. На другому місці — країни Північно-Східної Азії з показником 56 %, на третьому — Європа з 55 %.

Підключення за видами технологій (млрд)

Незважаючи на розвиток мереж 5G, у найближчі шість років домінуючою технологією мобільного зв’язку залишатиметься LTE. У 2022 році очікується 5,4 млрд світових підключень до мереж LTE, а далі, у зв’язку з міграцією абонентів до мереж 5G, кількість підключень до LTE скорочуватиметься і у 2025 році зменшиться до 4,8 млрд. Варто також зазначити, що в новому звіті Ericsson прогнозує повільніше скорочення кількості підключень до мереж 2G (GSM/EDGE-only), ніж очікувалося раніше. В основному це пов’язано з інтересом до цієї технології в країнах Близького Сходу та Африки — пристрої 2G мають подовжений життєвий цикл, а смартфони коштують відносно дорого.

 «Приємно бачити, що технології 5G отримали широку підтримку з боку майже всіх виробників пристроїв. У 2020 році випуск 5G-пристроїв стане масовим, і це прискорить процес впровадження технологій 5G. Наразі питання полягає не в «якщо», а в «коли» ми зможемо перетворити сценарії використання на релевантні застосунки для користувачів і корпорацій. У багатьох країнах світу технології 4G все ще відіграють вкрай важливу роль у підключенні до мереж зв’язку, і модернізація мереж — ключ до технологічних змін, які ми переживаємо зараз», — коментує виконавчий віцепрезидент і керівник підрозділу мереж зв’язку Фредрік Джейдлінг (Fredrik Jejdling).

6,3 млрд абонентів і 8,9 млрд підключень у 2025 році

Абонентів стільникового зв’язку менше, ніж підключень до мобільних мереж: наразі у світі 5,9 млрд абонентів стільникового зв’язку і 8 млрд підключень. У зв’язку із цим світовий рівень проникнення мобільного зв’язку становить 104 %. Згідно з прогнозом Ericsson, до кінця 2025 року у світі буде 8,9 млрд підключень до мобільних мереж, з них 90 % припадатиме на мережі мобільного широкосмугового доступу (МШСД).

Підключення і користувачі (млрд)

Продовжує зростати кількість користувачів смартфонів: до кінця 2019 року очікується 5,6 млрд підключень за допомогою смартфонів — це 70 % усіх підключень. У 2025 році на смартфони припадатиме 7,4 млрд або 83 % всіх підключень.

У третьому кварталі 2019 року всесвітній трафік даних у мережах стільникового зв’язку зріс на 68 %. Зростання пов’язане зі збільшенням кількості підключених смартфонів в Індії, збільшенням середнього споживання трафіку з розрахунку на кожен смартфон у Китаї, а також покращенням функцій смартфонів, появою вимогливого до трафіку контенту і доступних тарифних планів.

У період з 2019 до 2025 років трафік у мережах стільникового зв’язку зростатиме на 27 % на рік, і основним драйвером зростання, як і в попередні роки, буде відео.  У 2019 році щомісячний обсяг трафіку у стільникових мережах становить близько 38 ЕБ, з яких 63 % припадає на відео. У 2025 році світовий мобільний трафік зросте до 160 ЕБ на місяць, а на відео припадатиме 76 % трафіку.

Щомісячний мобільний трафік за категоріями застосунків (відсотки)

Значна роль досі належить інтернету речей. Технології IoT продовжують активно розвиватися: кількість IoT-підключень зростатиме з CAGR у 25 % і до кінця 2025 року сягне 5 млрд проти 1,3 млрд за результатами 2019 року. У 2025 році 52 % IoT-підключень припадатиме на технології NB-IoT і Cat-M.

Стратегія і тарифікація послуг 5G

У новому Ericsson Mobility Report детально вивчені тарифні плани операторів, які вже запустили послуги 5G. Згідно з нашими даними, пакети послуг 5G коштують приблизно на 20 % дорожче, ніж аналогічні послуги 4G. До звіту також увійшла підготована разом із південнокорейським оператором SK Telecom стаття, в якій розглядається обрана цим оператором стратегія розгортання кластера 5G з метою надання преміальних 5G-послуг та інноваційних послуг для користувачів у певних районах.

Повну версію звіту Ericsson Mobility Report за листопад 2019 року можна завантажити.

Наразі Ericsson має 76 підписаних угод у сфері 5G, обладнання компанії використовується в 23 комерційних мережах 5G.

__________________________________




Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 596 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz