Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Хімічна промисловість » 2021 » Березень » 24 » Інвестиції в хімпром України склали 1,95 млрд грн в 2020 році

Розміщення новин компаній

Інвестиції в хімпром України склали 1,95 млрд грн в 2020 році

За підсумками 2020 року, капітальні інвестиції в хімічну промисловість України склали лише 1,95 млрд грн, що на 18% нижче минулорічного показника. Таким чином, рівень інвестицій в галузь залишається доволі низьким порівняно до інших видів економічної діяльності. Про це повідомляє AgroReview з посиланням на УКАБ.

Так, якщо взяти частку реінвестованої виручки від реалізації продукції в хімічній промисловості, то в 2020 році вона склала лише 2,8%. При цьому, загалом по всій промисловості України співвідношення капітальних інвестицій до виручки від реалізації продукції становило 6,2%, тобто більш ніж в 2 рази вище. Для прикладу, в сільському господарстві рівень реінвестування виручки в минулому році склав 8,2%.

За даними УКАБ, найбільшу частку в хімічній галузі України займає виробництво мінеральних добрив – майже 50%. До того ж, 2019-2020 роки були доволі успішними для виробників мінеральних добрив як в розрізі росту виробничих, так і фінансових показників. «Попри це, інвестувати в модернізацію виробництв та нові потужності в підприємствах не поспішають, - можливо, тому що основні гравці мають значне боргове навантаження», - зауважує Роман Сластьон, генеральний директор УКАБ.

Нагадуємо, що раніше основний виробник добрив в Україні група Ostchem повідомляла, що в 2020 році інвестувала 522 млн грн у модернізацію заводів азотної групи. За підрахунками УКАБ, при оціночному рівні реалізації добрив групою в 16-20 млрд грн, рівень таких інвестицій співставний з середнім по хімпрому.




Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 519 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz