Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Машинобудування » 2019 » Лютий » 21 » ХАІ буде досліджувати зменшення шкідливих викидів авіаційних двигунів в рамках проекту HORIZON 2020

Розміщення новин компаній

ХАІ буде досліджувати зменшення шкідливих викидів авіаційних двигунів в рамках проекту HORIZON 2020

Науковці ХАІ отримали 1 млн євро під проект зі зменшення шкідливих викидів авіаційних двигунів. Про цей та інші проекти за Рамковою Програмою Європейського Союзу HORIZON 2020, які реалізуються на Харківщині, розповіли у ході брифінгу 21 лютого, пише офіційний сайт Харківської облдержадміністрації.

Як зазначив заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев, HORIZON 2020 – це Рамкова програма ЄС з досліджень та інновацій, що триває з 2014 до 2020 року.

«У 2015 році Україна стала асоційованим членом Рамкової програми, що надало українським учасникам рівноправний статус з їхніми європейськими партнерами, а також відкрило можливості впливу на формування змісту програми», - розповів Анатолій Бабічев.

За інформацією директра Департаменту з підвищення конкурентоспроможності ХОДА Надії Кривицької, в рамках програми ЄС у Харківській області до реалізації проектів залучені Національний аерокосмічний Університет ім. М.Є.Жуковського «ХАІ» (Проекти AERO-UA, RADIAN, DiCoMi, AMBEC, ECHO, DENOX), Фізико-технічний інститут низьких температур ім. Б. І. Вєркіна (проект TUMOCS), Національний науковий центр Харківський фізико-технічний інститут(проект EUROFUSION), Харківський національний університет ім. В.Н.Каразіна (проект MagIC) та Харківський національний економічний університет ім. С. Кузнеця (проект EQUAL-IST "Gender Equality Plans for Information Sciences and Technology Research Institutions").

«Для надання інформації щодо можливостей програми HORIZON 2020, консультацій потенційних учасників, допомоги у пошуку партнерів створено мережу національних та регіональних контактних пунктів. Вони діють переважно на базі університетів та наукових установ і розподілені відповідно до різних конкурсних напрямків програми HORIZON 2020», - уточнила Надія Кривицька.

Одним з наймасштабніших за фінансуванням став проект вчених ХАІ DENOX. Він реалізується у рамках Ініціативи HORIZON 2020 «Clean Sky 2».

Це найбільша європейська науково-дослідна програма в галузі авіації, в якій беруть участь близько 500 промислових і науково-дослідних організацій з 27 країн світу. Програма сприяє розвитку інновацій та технологій, що дозволяють знизити рівень шкідливих викидів та шуму в цивільній авіації.

У найближчі 4 роки вчені ХАІ мають втілити технологію для радикального зменшення викидів оксидів азоту в авіаційних газотурбінних двигунах. Українські дослідники є єдиними виконавцями науково-технічних робіт у проекті.

«Викиди оксидів азоту негативно впливають на здоров'я людини та стан довкілля. Тому Європейська рада з авіаційних досліджень пропонує до 2050 року знизити такі викиди з авіаційних двигунів на 90%. Наша команда розпочала дослідження у цій галузі майже 20 років потому. За цей час ми розробили технологічні рішення, які можуть радикально знизити викиди оксидів азоту в авіаційних газотурбінних двигунах. Але поки що це перевірено тільки теоретичними розрахунками. Для успішного впровадження винайдених методів не вистачає експериментальних перевірок. Тепер вони будуть реалізовані у проекті» – розповів науковий керівник проекту Дмитро Долматов.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 742 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz