Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Хімічна промисловість » 2020 » Липень » 13 » Об’єднана гірничо-хімічна компанія розробила проект для майбутних інвесторів

Розміщення новин компаній

Об’єднана гірничо-хімічна компанія розробила проект для майбутних інвесторів

АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» підготувало комплексну програму модернізації виробництва, відповідно до якої планується зведення чотирьох нових фабрик на Іршанському ГЗК упродовж п'яти найближчих років.

Про це повідомляє прес-служба АТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія» (ОГХК), пише видання Бізнес.

Інвестиції у будівництво нових об’єктів оцінюються у 1,2 млрд грн. Цей проєкт буде представлено потенційним інвесторам у рамках підготовки до приватизації ОГХК.

Згідно з повідомленням, сировинною базою для фабрик стануть нові ділянки Межирічного родовища. Відповідно до програми модернізації виробництва планується, що першочергово має бути введена в експлуатацію суха збагачувальна фабрика, де буде здійснюватися переробка концентратів з великим вмістом сидериту та ільменіту. Вартість побудови фабрики становить близько 300 млн грн, строки зведення складають 2 роки.

Також повідомляється, що станом на сьогодні ОГХК продовжує роботу з отримання нових ліцензій на розробку вищезазначених ділянок. За попередніми підрахунками використання нових ділянок Межирічного родовища принесе дохід у розмірі 6,6 млрд грн. Розширення ресурсної бази забезпечить підвищення капіталізації компанії напередодні приватизації та спростить інтеграцію ОГХК у світовий ринок титану.

«За два роки розпочнуться роботи з експлуатації нових ділянок Межирічного родовища, тож зараз нам необхідно налаштувати виробництво до розроблення нових покладів – більш складних. Ми вже провели тестування руди Букинської ділянки Межирічного родовища в австралійській компанії AML. Відповідно до результатів тестування ми підтвердили технологію збагачення ільменітово-сидеритових руд та узгодили передпроєктні роботи. Ці заходи стануть запорукою підвищення капіталізації компанії на приватизаційному конкурсі», – зазначає т.в.о голови правління ОГХК Пітер Девіс.

Нагадаємо, у 2020 році Фонд держмайна планував виставити на приватизацію шість об’єктів великої приватизації, серед яких і Об’єднана гірничо-хімічна компанія, але у зв’язку з пандемією коронавірусу вирішив тимчасово відмовитися від виставлення їх на конкурс. За словами голови Фонду держмайна Дмитра Сенниченка, на сьогоднішній день уже 16 світових компаній виявили бажання взяти участь у акціоні з приводу приватизації ОГХК.

Також повідомлялося про кілька спроб здійснити рейдерське захоплення підприємства, остання з яких відбулася 17 квітня цього року колишнім керівником підприємства.

Довідково:
АТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія» – державне підприємство, один з найбільших у світі виробників титанової сировини. У 2018 р. чистий прибуток компанії склав 114,9 млн грн, вартість активів – 3,4 млрд грн. У структуру ОГХК входять Вільногірський гірничо-металургійний комбінат та Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 940 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz