Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Нафта, газ, енергетика » 2019 » Жовтень » 23 » Підготовка до зими: ДТЕК привіз пя’те судно з вугіллям із Колумбії

Розміщення новин компаній

Підготовка до зими: ДТЕК привіз пя’те судно з вугіллям із Колумбії

80 тисяч тонн вугілля газової марки доставили в порт ТІС Одеської області. Чергову партію для ТЕС ДТЕК привезли морем з Колумбії. Імпортне паливо допоможе стабільно забезпечувати електроенергією і теплом жителів країни в опалювальний сезон.

Наразі судно «Lowlends Ligjt» розвантажують. Вугілля відправлять на склади теплоелектростанцій ДТЕК. На складах уже 1 млн тонн вугілля, що в два рази більше, ніж на початок осені.

«В енергетиці України склалася ситуація, коли блоки атомних станцій по черзі вибувають в ремонти, а гідро-, вітро- та сонячна генерація дають менше електроенергії, ніж планувалося. Тому навантаження буде на теплову генерацію, і ми готові до цього, - розповів генеральний директор ДТЕК Енерго Дмитро Сахарук. - На складах наших восьми теплоелектростанцій, в основному, вітчизняне вугілля, яке було і залишається пріоритетним для компанії. За 9 місяців шахтарі ДТЕК Енерго видобули 16,5 млн тонн вугілля. Також ми поповнюємо склади імпортним паливом. В порт прибуло п'яте судно з вугіллям із Колумбії. Всього за кордоном ми законтрактували 388 тисяч тонн вугілля».

Для закупівлі вугілля компанія також виходила на українську енергетичну біржу. Ціна, запропонована постачальникам, була заснована на котируваннях API2 і включала вартість доставки (Роттердам +). Однак, всі вісім сесій торгів завершилися безрезультатно. Жоден лот з 450 тис. тонн так і не був законтрактований.
__________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 452 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz