Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Нафта, газ, енергетика » 2020 » Травень » 21 » В Україну вперше завезена партія «легкої техаської» нафти

Розміщення новин компаній

В Україну вперше завезена партія «легкої техаської» нафти

Пізно ввечері 20.05.2020 р. був заведений у Нафтову гавань і поставлений до причалу 2-н танкер UMLMA (L=244 m, прапор Катару), який доставив в Україну 76430 тонн нафти, видобутої на американському континенті. Порт відправки - NEDERLAND TEXAS. У ролі продавця і фрахтувальника судна виступила транснаціональна нафтогазова компанія ВР. Сировина закуплена для потреб Кременчуцького нафтопереробного заводу.

Нагадаємо, в поточному році Одеський порт вже прийняв одну суднову партію американської нафти - 80,5 тис. тонн, яку 25 березня доставив танкер Minerva Kythnos (L = 249 m, прапор Греції). Окрім того, у 2019 році через одеську нафтогавань у бік Кременчука було відправлено три партії нафтосировини зі США, загальним обсягом 231,5 тис. тонн.

За словами фахівців, на відміну від попередніх танкерів, які привозили нафту сорту Bakken, на т/х UMLMA в Україну вперше завезена партія т.зв. «легкої техаської» нафти - West Texas Intermediate (WTI). Сировина цієї марки використовується в основному для виробництва бензину. На нафту сорту WTI і подібні до неї сорти традиційно високий попит у США і Китаї.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 562 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz