Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Електроніка » 2018 » Травень » 13 » АББ та The Economist представили всесвітній рейтинг готовності до впровадження робототехніки

Розміщення новин компаній

АББ та The Economist представили всесвітній рейтинг готовності до впровадження робототехніки

Розвинена автоматизація може означати кращі, більш значущі робочі місця для людей. Але, згідно нового дослідження, навіть ті країни, які найбільш підготовлені для роботи майбутнього, мають переосмислити концепцію освіти та навчання, щоб підготувати людей до їх майбутніх робочих місць.

Згідно рейтингу та звіту, опублікованим компаніями АББ та The Economist Intelligence Unit, Південна Корея, Німеччина та Сінгапур є країнами, що найбільш підготовлені для органічної інтеграції інтелектуальної автоматизації в свою економіку.

Дослідження «Індекс готовності до автоматизації (The Automation Readiness Index): хто готовий до майбутньої хвилі інновацій?» з’ясувало, що навіть найбільш підготовлені країни мають розвивати більш ефективну політику освіти та навчальні програми, а також робити новий акцент на постійному продовженні навчання протягом всієї кар’єри.
За рекомендаціями дослідження, ця політика та програми мають забезпечити, щоб швидке впровадження технологій автоматизації та штучного інтелекту не залишили людей непідготовленими до нових, більш орієнтованих на людей, робочих місць, які будуть потрібні, коли роботи та алгоритми візьмуть на себе більшість рутинних завдань, які можуть і будуть автоматизовані.

«Цей звіт демонструє модель успіху майбутнього. Ми мусимо скористатися цими рекомендаціями, – зазначає виконавчий директор компанії АББ Ульріх Шпісхофер. – Швидкість впровадження інновацій та змін умов праці наразі настільки велика, що люди мають мати доступ до постійного навчання протягом всього життя. Відповідальне нарощення людського потенціалу за допомогою технологій, при забезпеченні постійної освіти та навчання, є можливістю сприяти процвітанню та зростанню».

Доповідь, яка досліджувала та оцінювала 25 країн за їхньою готовністю до автоматизації, встановила, що багато країн по всьому світу тільки починають стикатися з можливостями та викликами, пов’язаними зі штучним інтелектом та автоматизацією і роботами. У дослідженні говориться, що «необхідна більша взаємодія між урядами, промисловістю, освітніми закладами та іншими зацікавленими сторонами, якщо політика ставить за мету йти в ногу з інноваціями та автоматизацією».

У доповіді наголошується, що не залежно від готовності політиків, підприємства швидко інтегрують штучний інтелект та провідну робототехніку в свою роботу. І це впровадження прискориться у найближчі роки, вплив на економіку та працівників (та їхня потреба у більш узгодженому підході до освіти і професійної підготовки) стане ще більш наглядним та нагальним.

Окрім Південної Кореї, Німеччини та Сінгапуру, країнами, що мають найкращі можливості скористатися цією хвилею змін, є інші фігуранти рейтингу готовності до інновацій, першу десятку з яких замикають відповідно: Японія, Канада, Естонія, Франція, Велика Британія, США та Австралія.

Аналітична частина цього звіту базується на новому оригінальному індексі, складеному компанією The Economist Intelligence Unit,, а також на серії глибинних докладних інтерв’ю з галузевими експертами зі всього світу. Рейтинги були визначені на основі загалом 52 кількісних та якісних показників, обраних за допомогою консультацій з експертами з автоматизації, освіти та економіки.

Завдяки своєму колоборативному роботу YuMi та різнобічному портфоліо цифрових рішень для моніторингу та управління системами автоматизації ABB AbilityTM , компанія АББ допомагає виробникам створювати виробництва майбутнього, де люди залишаються важливою частиною роботи, працюючи поруч з роботами.

Ця нова парадигма співпраці людей та роботів має потенціал, щоб звільнити людей та зосередити їхній час та енергію на більш важливій роботі, яка вимагає людських навичок та талантів, залишаючи роботам монотонні, фізично складні або навіть небезпечні завдання. Така людська робота, ймовірно, включатиме розробку процесів та операцій, які мають виконувати роботи, а також моніторинг та нагляд за автоматизованою працею, що виконують машини.

В ідеалі, успішний перехід до економіки виробництва, побудованої навколо інтелектуальної автоматизації, забезпечить можливість талантам людини досягнути вищих рівнів продуктивності, і, зрештою, створить кращі робочі місця.

Але, як зазначається у звіті, щоб досягти цього кращого майбутнього, більшість країн мають підняти рівень своїх програм професійного навчання. За звітом, навчальні програми з точних наук, технологій, інженерії та математики залишаються важливими. Але автоматизація та штучний інтелект створюють навіть більшу потребу у програмах з базової освіти та нових типах підготовки викладачів.

АББ та The Economist Intelligence Unit планують проводити дослідження «Індекс готовності до автоматизації» щороку та за необхідності щорічно переглядати рейтинги. Це дозволить досягти мети індексу – створити інструмент, який допоможе урядам країн постійно визначати та проводити політику, що підтримує успішну участь у високоавтоматизованій, надзвичайно дигіталізованій світовій економіці.

Зі свого боку, АББ готується до майбутнього, створюючи «цифрове робоче місце», навчаючи працівників використовувати цифрові інструменти та автоматизацію. Компанія АББ також підтримує інновації у своїх корпоративних дослідницьких центрах та завдяки співпраці та партнерству зі стартапами через свій венчурний бізнес-юніт ABB Technology Ventures (ATV).

На арені світової політики та освіти, АББ прагне продовжувати свою роботу з торгівельними установами, багатосторонніми організаціями та навчальними закладами. Компанія також готова за запитом докладно інформувати державних посадовців, щоб забезпечити інтелектуальну автоматизацію, що має принести позитивні переваги для суспільства, забезпечуючи вищі рівні продуктивності та можливості створення кращих та більш значущих робочих місць.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 625 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz