Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Виробництво » 2022 » Січень » 25 » Перший в Україні завод із виготовлення дронів збудують у Ланівцях

Розміщення новин компаній

Перший в Україні завод із виготовлення дронів збудують у Ланівцях

На Тернопільщині триває підготовка до запуску виробництва літальних і наземних безпілотних апаратів. Дрони будуть використовуватись у сільському, лісовому, водно-болотному господарствах, а також у сфері переробки агропродукції та в організації безпеки. Детальніше про розробку цієї концепції журналістам «Номер один» розповів голова Лановецької громади Роман Казновецький.

– Індустріальний парк ми робимо ще з 2016 року. Розробляємо документи, визначаємо земельні ділянки, подаємо їх на конкурси, організовуємо зустрічі з закордонними фірмами, щоби максимально залучити інвесторів. Індустріальний парк – це наше майбутнє! – говорить Роман Казновецький.

Завдяки секторальній підтримці Лановецька громада виграла 2,5 мільйона гривень на реалізацію індустріального парку «LANIVTSI». За словами мера, завдяки співпраці Житомирської та Тернопільської агенцій регіонального розвитку, місто залучає гроші для цього.

– У цих агенціях є певний перелік напрямків, які можна робити по індустріальному парку. Власне розроблення концепції є основним документом, який буде показувати напрямок його діяльності. Взагалі ця історія дуже складна, оскільки треба знайти гроші, щоби провести всю комунікацію – підключення газу, світла, води, буріння водних свердловин. Потрібно збудувати очисні споруди, привести до ладу під’їзні дороги, – продовжив мер.

На сьогоднішній день Роман Казновецький разом з експертами займається документацією щодо цього індустріального парку. Вона досить глобальна у фінансовому плані та потребує багато часу. Як повідомив журналістам «Номер один» Роман Володимирович, першочергове завдання громади – знайти кошти, щоби зробити самі площадки, розташовані на території індустріального парку. До слова, його площа – 20 гектарів. На будівництво якогось виробництва виділятиметься по 2 гектари, оскільки незабудоване місце, за словами мера, буде розділене на 8 ділянок.

– Індустріальний парк – це територія, на яку може заходити будь-який інвестор без додаткових документацій. Для прикладу, вже визначено напрямок діяльності. Приходить інвестор до управляючої компанії. Вона виділяє земельну ділянку, дозволяє на ній працювати і розвиватися, – каже пан Роман.

Для розвитку індустріального парку потрібно дуже багато грошей. На думку мера, якби вистачило 100 млн. грн., то це було б дуже добре. Будівництво індустріального парку полегшить спорудження якогось заводу чи іншого закладу, оскільки не потрібно проводити аукціони, розробляти додаткові папери. Усе вже буде зроблено, просто потрібне погодження.

На запитання, чому дрони виготовлятимуть саме у Ланівцях, відповідь була цікавою, оскільки громада навіть не думала, що можна запустити таке виробництво.

– До нас приїжджали спеціалісти, проводили аналіз індустріального парку і пропонували, що було би добре у Ланівцях робити. Ми обговорювали харчову промисловість – переробка сільськогосподарської продукції, завод із виробництва чогось. Збиралися в міській раді, аналізували, добре це чи ні, але дійшли до висновку, що харчова промисловість слабенько би розвивалася. Брали до уваги машинобудування, але про будівництво дронів, якщо чесно, навіть не думали, – підсумував Роман Казновецький.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 690 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz