Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Електроніка » 2019 » Травень » 24 » Samsung, Spin Digital і SES продемонстрували передачу 8К-контенту через супутник

Розміщення новин компаній

Samsung, Spin Digital і SES продемонстрували передачу 8К-контенту через супутник

Сигнал 8К вперше передавали безпосередньо на плоский телеекран без спеціального зовнішнього ресивера або декодера під час демонстрації в Європі

Компанія SES, провідний світовий оператор супутникового зв'язку, на відкритті щорічного заходу SES Industry Days, оголосила про те, що демонстраційний сигнал 8K транслюється безпосередньо на телевізор з плоским екраном з вбудованим супутниковим ресивером.

Трансляція контенту з роздільною здатністю 8K через розташований в орбітальній позиції 28.2 с.д. супутник ASTRA була представлена на дводенному заході в Люксембурзі. Для здійснення трансляції Spin Digital надав свою експертизу в сфері кодування високоякісного сигналу 8K, SES  канал для передачі цього сигналу, а Samsung  8K телевізор з плоским екраном для безпосереднього прийому та декодування мовного сигналу.

Spin Digital кодує 8K-контент з роздільною здатністю 7680x4320 пікселів і частотою 50 кадрів в секунду з використанням кодера HEVC та зі швидкістю передачі даних 70 Мбіт/с для забезпечення мовної якості. У той же час передача сигналу виконується за допомогою SES на одному транспондері 33 МГц з використанням параметрів мовлення DTH. 82-дюймовий телевізор моделі Samsung 8K Q950RB QLED отримує сигнал безпосередньо та використовує для цієї демонстрації параметри передачі DVB-S2. Флагманський телевізор Samsung має максимальну яскравість в 4000 ніт, 8K-сумісний відеодекодер HEVC 50/60 кадрів в секунду, новий інтерфейс HDMI і здатність відображати контент з розширеним динамічним діапазоном (HDR). Ця модель телевізора скоро надійде в продаж у всіх країнах Європи.

Передача 8K-контенту в різних відео-форматах в якості, прийнятній для мовлення, вимагає як ефективного кодування відео, так і надійної технологічної інфраструктури. Очікується, що технологія компресії ще буде активно розвиватися в найближчі роки, однак, дана демонстрація підкреслює, що супутник вже сьогодні здатний передавати сигнал з необхідним бітрейтом для поширення 8K контенту на різні континенти.

Подія SES Industry Days є не тільки ідеальною платформою для демонстрації нових супутникових продуктів і послуг, але і завоювала репутацію місця, де народжуються інновації. Щорічно понад 300 учасників із 190 компаній з усього світу збираються тут, щоб обговорити перспективні бізнес-концепції і можливості співпраці для створення більш вигідних та ефективних рішень для своїх клієнтів.

«Компанія Samsung рада знову співпрацювати з SES в демонстрації чергової передової технології в рамках SES Industry Days. Samsung підтримує розвиток майбутнього ринку 8K-телевізорів, і ця демонстрація можливостей супутникової платформи SES є важливим етапом цього процесу»,  заявив Джон Адам, голова департаменту розвитку бізнесу та індустріальних відносин в Samsung Research UK (дослідний центр Samsung у Великобританії).

«Співпраця з SES допомагає визначити параметри стиснення та якості для нового формату 8K, використовуючи весь потенціал технології кодування HEVC. Наш наступний крок  забезпечити аналогічну якість і стиснення для 8K HEVC в реальному часі»,  заявив Маурісіо Альварес-Меса, генеральний директор Spin Digital.

«Сьогодні глядачі прагнуть отримувати більш яскраві враження від перегляду відео, і найкращою відповіддю на даний запит стане контент Ultra HD, тому багато наших клієнтів, які займаються телевізійним мовленням і дистрибуцією відео, переводять свої канали в формати високої чіткості (HD) і Ultra HD. Як їх надійний партнер, здатний запропонувати широке охоплення аудиторії і доставку дійсно якісного відеоконтенту через супутник, ми маємо всі можливості для розширення різноманітності їх пропозицій і успішного обслуговування,  заявив Томас Шкоду, віце-президент з нових технологій і стандартів SES Video.  Знадобиться не один рік, перш ніж великі плоскі екрани з роздільною здатністю 8К або відео-стіни стануть звичайним явищем в наших будинках. Тим не менш, ми продовжуємо працювати з нашими галузевими партнерами над подальшим покращенням якості відео для споживачів і визначенням стандарту супутникового мовлення з роздільною здатністю 8K, щоб бути готовими до майбутнього».
___________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 487 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz