Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Електроніка » 2021 » Грудень » 16 » Статистика мобільних додатків 2021: популярність завантажень, тренди. Спостереження Zakaz.ua

Розміщення новин компаній

Статистика мобільних додатків 2021: популярність завантажень, тренди. Спостереження Zakaz.ua

Кількість мобільних програм та завантажень додатків нестримно збільшується. На сьогоднішній день у світі більше 5 мільярдів мобільних користувачів, а це 66,6% населення світу. Використання мобільних програм зростає, а додатки стають одним із найкращих способів комунікації з клієнтами. З початком пандемії коронавірусу це питання особливо актуалізувалося. Багато компаній змушені були переглянути свої бізнес-моделі та подумати про запуск власних мобільних застосунків.

Зростаюча популярність мобільних додатків

Не можна заперечувати той факт, що технології розвиваються стрімко, а сучасні мобільні користувачі дуже залежать від своїх пристроїв. Наприклад, згідно з останніми дослідженнями We Are Social і Hootsuite, 3 години 39 хвилин – це середній щоденний час, який людина проводить у мобільному телефоні, що на 20% більше, ніж торік. Для порівняння: на перегляд телевізора в середньому йде 3 години 24 хвилини на день.
Це означає, що людина з кожним роком все більше часу проводить у своєму телефоні, користуючись різноманітними додатками та програмами.

Мобільні додатки – це вже невід'ємна частина нашого повсякденного життя. За 2020 рік було близько 218 мільярдів завантажень мобільних застосунків. Це на 7% більше, ніж минулого року. За статистикою більше 92% свого денного часу люди проводять у мобільних пристроях, використовуючи різні програми. Наприклад, 44% з усього часу займають соціальні мережі та комунікаційні додатки.

Всі ці цифри говорять про психологію сучасних користувачів мобільних додатків. Деякі з цих статистичних даних можуть стати в нагоді компаніям, які тільки планують запуск своїх мобільних додатків.

Відомий сервіс доставки продуктів Zakaz запустив свій мобільний додаток ще у 2019 році. Для цієї роботи запросили компанію-підрядника. Але вже через півроку вимушені були відмовитися від їхніх послуг, бо якість робіт і терміни виконання не влаштовували. Тоді стало зрозумілим, що прийшов час розширити власну IT-команду і створити mobile-підрозділи для App Android та iOS. На сьогоднішній день в IT-департаменті компанії Zakaz працює більше 70 спеціалістів, де є безпосередньо розробники та тестувальники мобільних апок та багато інших фахівців. Компанія Zakaz активно інвестує саме у цей напрямок, бо він має великі перспективи. Наприклад, додаток сервісу Zakaz уже зараз займає 5 місце в топ-чартах Apple Store в категорії “Їжа та Напої”.

Як доказ зростаючої популярності мобільних додатків, наводимо статистику замовлень Zakaz. У 2020 році серед усіх клієнтів робили замовлення через сайт 76,71%, а використовували мобільний додаток – 23,29%. У 2021 році ситуація змінилась на користь додатку, частка замовлень через нього підвищилась на 22,71% і вже становить 46%. Звідси можна зробити висновки, що кількість замовлень через мобільний додаток стрімко зростає, і, ймовірно, найближчим часом більшість наших клієнтів користуватимуться саме ним.
__________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 1567 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz