Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Металургія » 2020 » Липень » 14 » Україна в червні наростила експорт чавуну на 78,5%

Розміщення новин компаній

Україна в червні наростила експорт чавуну на 78,5%

У червні 2020 року українські металурги збільшили експорт чавуну на 78,5% в порівнянні з червнем минулого року – до 266,9 тис. т. У грошовому виразі експорт чавуну зріс на 46,9% – до $70,4 млн.

Про це свідчать дані митної статистики, пише GMK Center.

У порівнянні з травнем виручка від експорту чавуну в червні зросла на 7%. У натуральному виразі закордонні поставки збільшилися на 10,2%.

У першому півріччі українські металурги збільшили виручку від експорту чавуну на 8% у порівнянні з відповідним періодом 2019-го – до $422,3 млн.

У січні-червні метпідприємства експортували 1,5 млн т чавуну. Це на 22,8% більше, ніж у січні-червні минулого року.

Основний споживач українського чавуну – США (55,99%). У порівнянні із січнем-травнем частка Штатів у загальному обсязі експорту чавуну зросла на 3,37 п.п.

Частка Китаю в загальному обсязі експорту українського чавуну в січні-червні становила 20,6%. У січні-червні 2019 року Україна не експортувала чавун до Китаю. На третьому місці за обсягом імпорту – Туреччина (7,72%).

Китайський ринок у цьому році надав українським металургам хорошу можливість для збільшення експорту чавуну. Ніша утворилася через різке подорожчання залізорудної сировини на тлі скорочення поставок з Бразилії. У результаті Китай почав нарощувати імпорт чавуну в якості заміни залізній руді.

Проте вже наприкінці червня ціни на руду в Китаї стабілізувалися внаслідок зниження попиту на сталь. А на початку липня котирування почали знижуватися на тлі зростання поставок сировини. Тепер виробники ЗРС очікують падіння цін на залізну руду в другому півріччі. Очевидно, слідом за цим має початися падіння котирувань чавуну, що зробить поставки товару до Китаю економічно менш привабливими.

Як повідомляв GMK Center, за підсумками 2019 року експорт чавуну з України скоротився на 23,8% в порівнянні з попереднім роком – до $801,9 млн. У натуральному виразі поставки чавуну за кордон скоротилися на 14,2% – до 2,6 млн т.

У 2019 році понад половину чавуну Україна продала до США (58%). На другому місці за обсягами поставок була Італія (12,43%), на третьому – Туреччина (10,27%).


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 530 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz