Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Устаткування » 2020 » Вересень » 4 » Верховна Рада звільнить крупних інвесторів від сплати ввізного мита на обладнання

Розміщення новин компаній

Верховна Рада звільнить крупних інвесторів від сплати ввізного мита на обладнання

Верховна Рада України прийняла за основу законопроєкт №3762, який вносить зміни до Митного кодексу України стосовно оподаткування крупних інвесторів.

Про це йдеться у повідомленні Інформаційного управління апарату ВРУ, пише видання Бізнес.

Зазначається, що законопроєкт розроблено з метою стимулювання прихід в економіку України стратегічних інвесторів, підвищення інвестиційної привабливості України, а також зростання конкурентоспроможності економіки України через запровадження державної підтримки великих інвестиційних проєктів.

Законопроєктом пропонується з 1 січня 2021 року до 1 січня 2035 року звільнити від оподаткування ввізним митом устаткування (обладнання), що ввозитиметься на митну територію України інвестором для реалізації інвестиційного проекту зі значними інвестиціями в рамках виконання спеціального інвестиційного договору. Цей договір укладатимуть відповідно до Закону України «Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями», і, у тому числі, він визначатиме строк та обсяг надання державної підтримки, перелік та обсяги устаткування, що буде ввозитися інвестором.

Уточнюється, що устаткування при цьому повинно бути новим і виготовленим не раніше ніж за три роки до дати реєстрації інвестиційного проекту зі значними інвестиціями.

Під час доопрацювання до другого читання у новому пп. 15 п. 4 розділу ХХІ Митного кодексу України мають бути вказані коди товарів згідно з УКТЗЕД, на які може розповсюджуватися передбачене цим проєктом Закону звільнення від оподаткування ввізним митом.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 656 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz