Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Устаткування » 2021 » Квітень » 19 » Вода вдома: як обрати насос для свердловини

Розміщення новин компаній

Вода вдома: як обрати насос для свердловини

Влаштувати вдома автономне водопостачання із сучасними технологіями нескладно. Для приватного сектору, дачних ділянок, невеликих підприємств є кілька варіантів забезпечення водою, й один із них — свердловини, подача рідини з яких виконується спеціальними помпами. Важливо правильно підібрати обладнання, яке б одночасно відповідало параметрам шахти та особливостям місцевості. Різноманітні ж моделі насосів для свердловин ви знайдете на сайті компанії 220Volt — https://220volt.com.ua/nasos/nasosi-dlya-vodosnabzheniya/skvazhinnie-nasosi.htm, — спеціалісти якої допоможуть обрати оптимальне устаткування й організують зручне доставлення.

 

Параметри свердловин і насосів

Купуючи обладнання, зверніть увагу та врахуйте:

  1. Діаметр свердловини. Важливо, щоб помпу можна було вільно підіймати й опускати, тому діаметр насоса має бути меншим на кілька сантиметрів. Так, тридюймове обладнання (75 мм) розраховане на шахти 100–133 мм, чотиридюймові (105 мм) — 133–152 мм.
  2. Глибину свердловини. І чим вона глибша, тим потужніший потрібен насос.
  3. Статичний рівень води — відстань до дзеркала води.
  4. Динамічний рівень — рівень, до якого опускається вода під час роботи помпи. В останніх двох параметрах зауважують також сезонні коливання.
  5. Дебіт свердловини — пов’язаний з продуктивністю як самого джерела, так і з вибором потужності насоса. Якщо джерело малопродуктивне, то потужне устаткування швидко перекачає воду й почнеться «сухий» хід, який виведе помпу з ладу. За умови невисокого дебіту на обладнання можна встановити автоматику й додати накопичувальну ємність, тоді ви завжди будете з водою, уникаючи непотрібних ремонтів.
  6. Чи наявні фільтри. Завдяки їм не лише подається чиста вода, але й насос не страждає від дії різноманітних домішок (піску, камінців, мулу).

Що іще врахувати?

З огляду на параметри вибору зрозуміло, що свердловинний насос потрібно купувати вже після буріння шахти, адже всі виміри можна зробити тільки по факту. Окрім них, обов’язково підрахуйте:

  • ймовірне споживання води: кількість людей, які проживають у будинку, точок забирання води (туалет, ванна, кухня, пральна та посудомийна машини), додаткове використання — лазня, басейн, зрошувальна система;
  • відстань від шахти до будинку з урахуванням горизонтальних і вертикальних ділянок — важливо знати, який опір потрібно подолати воді до кінцевої точки, від цього залежить сила струменя;
  • висоту до найвищої точки забору (споживання).

Фахівці компанії 220Volt проконсультують стосовно вибору моделей насосів, а ще порадять, яким додатковим устаткуванням можна поліпшити систему водопостачання (гідроакумулятор, реле тиску тощо), аби ви назавжди забули про перебої з водою.

________________________

 

 




Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 1113 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz