Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Семінари » 2019 » Вересень » 9 » Голова Держенергоефективності та Голова Київської ОДА закликали громади Київщини використовувати популярні механізми з енергоефективності

Розміщення новин компаній

Голова Держенергоефективності та Голова Київської ОДА закликали громади Київщини використовувати популярні механізми з енергоефективності

У продовження нещодавньої спільної робочої зустрічі Голова Держенергоефективності Сергій Савчук та Голова Київської облдержадміністрації Михайло Бно-Айріян провели масштабний семінар та закликали громади Київщини використовувати популярні механізми з енергоефективності та заміщення газу.

Під час виступу С.Савчук повідомив: «Із Київською областю ми вже маємо спільні напрацювання у зазначених сферах, які потрібно продовжувати та мультиплікувати».

- ЕСКО

Київська область – один із перших регіонів, де розпочато енергосервіс. У 6 містах та 2 районах вже реалізуються 29 ЕСКО-договорів вартістю понад 50 млн гривень.

Наприклад, у Славутичі у дитсадку ЕСКО-інвестор встановив ІТП із погодним регулюванням та диспетчеризацією. У результаті річна економія теплової енергії – 35%, а у приміщеннях – комфортно.

Також варто відзначити ініціативність мерів м. Славутич та м. Бородянка, які освоюють механізм «поглибленого ЕСКО-партнерства», щоб мати вищі показники економії енергоспоживання.

«Крім цього, із Київською ОДА ми зібрали ще близько 2600 потенційних ЕСКО-об’єктів. Тому для інвесторів є широкі можливості для нових проектів», - повідомив С.Савчук.

- Енергоменеджмент

В області з 2017 р. діє обласна система щоденного енергомоніторингу бюджетних установ «Київщина енергоефективна» (https://cem.drrzkg-koda.gov.ua/c=kodaenergo), в якій налічується близько 2600 бюджетних об’єктів усіх районів та міст регіону.

Крім того, за дорученням Голови Київської ОДА Михайла Бно-Айріяна дані цієї системи у серпні ц.р. стали відкритими. Тож кожен зацікавлений може побачити енергоспоживання будь-якої школи чи дитячого садочка Київської області.

- «Теплі кредити»

Київщина – лідер серед усіх областей за обсягом «теплих кредитів» на індивідуальне житло. Із 2014 р. і по сьогодні  залучено понад 590 млн гривень. Ще 120 млн грн кредитів освоїли  ОСББ м. Києва та області. Це 2-е місце серед регіонів країни.

Завдяки регіональній та міським програмам у містах Буча, Біла Церква, Бровари та Славутич населення отримує додаткове відшкодування за «теплими кредитами».

- Фінансові інструменти

На семінарі радник Голови Держенергоефектинвості Костянтин Гура презентував Фінсько-український трастовий фонд, який приймає заявки на розробку якісних техніко-економічних обгрунтувань для «зелених» проектів. Зокрема, Фонд розглядає перші 4 заявки щодо ТЕО для проектів на Київщині.

Також учасники семінару обговорили й інші діючі фінансові інструменти ЄБРР, IFC, НЕФКО, Укргазбанку тощо.

За підсумками заходу спікери ще раз звернули увагу всіх представників міських, сільських, районних рад, ОТГ на переваги та можливості:

- впровадження програм здешевлення «теплих кредитів», ЕСКО та енергоменеджменту;

- підготовки проектів для розгляду Фінсько-українським трастовим фондом.

Довідково:

Захід відбувся за ініціативи Держенергоефективності, Київської ОДА та підтримки Регіонального представництва Фонду ім. Ф. Еберта в Україні.

________________________




Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 518 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz