Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Конференції, форуми та заходи » 2017 » Травень » 18 » 41 тисяча померлих від СНІДу «з’являться» завтра на акції до Дня пам’яті

Розміщення новин компаній

41 тисяча померлих від СНІДу «з’являться» завтра на акції до Дня пам’яті

Акція відбудеться 19 травня о 10:00 біля Меморіалу «Червона стрічка» (вул. Лаврська, 23, біля Київ-Печерської лаври). Під час акції серед спікерів та учасників з’являться силуети померлих від СНІДу українців. Їх поява — важливе послання всім живим: «Від ВІЛ більше не вмирають! Лікування = Життя».

Акція в Києві є частиною всеукраїнської Акції #Незабуті, яка пройде у 25 регіонах України. Під час акції у Києві відбудеться прес-брифінг.

Учасники брифінгу:

Оксана Сивак, заступник Міністра охорони здоров’я з питань Євроінтеграції;
Наталія Нізова, директор Центру громадського здоров’я МОЗ України;
Яцек Тишко, директор UNAIDS в Україні;
Ольга Руднєва, директор Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД»;
Дмитро Шерембей, голова Координаційної ради БО «Мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом»;
представник Київської міської адміністрації.
В очікуванні, коли ВІЛ більше не буде вироком, Україна втратила більше 41 тисячі людей.

Нагадаємо, що за час епідемії з 1987 по 2016 роки від СНІДу померло 41 760 українців. Це більше, ніж населення цілого міста Ірпінь у Київській області. Але протягом останніх чотирьох років смертність від СНІДу у нашій країні знизилася на 11% — 10,4 смертей на 100 тисяч населення у 2016 році проти 11,5 у 2013 році.

На початок 2017 року 74 780 осіб отримували терапію (56,2% від загальної кількості ВІЛ- інфікованих пацієнтів), а у 2009 році — їх було всього 15 871 особа (15,7%). Терапія дозволяє людям з ВІЛ жити.

Також у Facebook стартує флешмоб з хештегами #незабуті та #AIDSMemorialDay2017! Мета флешмобу — спонукати лідерів думок, активістів, партнерів долучитись і написати пости-спогади про людей, яких вже немає з нами через епідемію ВІЛ/СНІДу. Людей закликають пригадати приємні або важливі моменти, подякувати, поставити риторичні питання померлим. Один із найголовніших меседжів — що вони #незабуті, а ВІЛ сьогодні — не вирок, адже ліки є.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 531 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz