Пошуковий портал КОМПАСС » Новини українських компаній » Конференції, форуми та заходи » 2014 » Грудень » 1 » 4 грудня відбудеться конференція Ресурсоефективність підприємств Запорізької області

Розміщення новин компаній

4 грудня відбудеться конференція Ресурсоефективність підприємств Запорізької області

4 грудня у виставковому центрі «Козак-Палац» (вул. Перемоги, 70-б) відбудеться конференція «Ресурсоефективність підприємств Запорізької області». Захід присвячений обговоренню результатів впровадження в Україні проекту Організації Об’єднаних Націй з промислового розвитку (ЮНІДО) «Сприяння адаптації та впровадженню ресурсоефективного та більш чистого виробництва шляхом створення і роботи Центру більш чистого виробництва в Україні».

На конференції будуть представлені підсумки впровадження проекту в Запорізькій області в 2013-2014 році; представники підприємств-учасників проекту та експерти Центру поділяться позитивним досвідом застосування методики у виробничій діяльності. У Запорізькій області у проекті взяли участь ПАТ «Завод «Запоріжавтоматика», ПАТ «Запорізький завод зварювальних флюсів та скловиробів», ТОВ НВП «РІСТ», ПАТ «Укрграфіт», КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя». Підприємства об’єднує прагнення до економії коштів та підвищення ресурсоефективності виробничих процесів, адже зменшення неефективних виробничих витрат – необхідний крок, який робить підприємство стабільним, впевненим у завтрашньому дні та надає йому конкурентні переваги, наближуючи до європейських технічних стандартів та суттєво знижуючи затрати на сировину, воду та енергію. Реалізувати власні інноваційні прагнення підприємства можуть завдяки співпраці з Центром ресурсоефективного та чистого виробництва.

Центр створений на базі Національного технічного університету України «КПІ» та за підтримки ЮНІДО, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. Проект фінансується урядами Швейцарської Конфедерації (через Швейцарське бюро співробітництва в Україні) та Республіки Австрія.

Мета Центру – впровадити на підприємствах України методику, яка дозволяє скоротити витрати матеріальних ресурсів та енергії у процесі виробництва. Сутність методики полягає у тому, щоб, виявивши економічно та технологічно недоцільні витрати енергії, води та матеріалів у ході виробництва, розробити технічні рішення для їх зменшення. Додатково, запровадження методики сприяє скороченню викидів і стоків у навколишнє середовище без зменшення обсягів виробництва. Наостанок, експерти проекту навчають фахівців-інженерів основним засадам та практичному застосуванню методики Центру ресурсоефективного та чистого виробництва, надають успішним випускникам сертифікати європейського зразка.

Директор Центру ресурсоефективного та чистого виробництва Ігор Шилович:
- Проект спрямований на підвищення конкурентоздатності наших підприємств і, водночас, на те, щоб на базі інженерного підходу запровадити інноваційні способи ресурсозбереження і ефективного виробництва для вітчизняної промисловості. Крім Запорізького регіону проект із чистого виробництва здійснюється ще у трьох областях (Київській, Одеській, Вінницькій), та є сьогодні найбільшим у світі.

До участі в конференції запрошені представники Міністерства економічного розвитку та торгівлі України, Української спілки промисловців та підприємців, органів місцевої влади та місцевого самоврядування м. Запоріжжя та міст Запорізької області, міжнародні експерти з питань екоефективності та чистого виробництва.

Ознайомитися з детальною програмою заходу та пройти акредитацію можна на сайті www.ziif.in.ua.

Контактні особи з організаційних питань:
- Калачов Сергій – координатор Центру ресурсоефективного та чистого виробництва у м. Запоріжжя (+38-095-300-40-64, recpcz@ukr.net)
- Івченко Євген – представник Запорізької торгово-промислової палати (+38-050-759-73-54, ivchenko@cci.zp.ua),
- Пушна Олена - експерт Центру ресурсоефективного та чистого виробництва (тел. +38-066-388-15-87, elenapushna@gmail.com, o.pushna@ncpc.kiev.ua ).


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua
Служба новин компанії КОМПАСС Україна | Прочитано: 1148 |
Довідник підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Тільки достовірна інформація!
Бази даних підприємств України,
Європи, Америки, Азії та Африки!

Електронні та онлайн довідники!

Останні новини компаній по темі

Всі новини компаній ...
Сайт управляється системою uCoz